Български шофьори протестират с жълти жилетки в Брюксел Брюксел отхвърли

...
Български шофьори протестират с жълти жилетки в Брюксел Брюксел отхвърли
Коментари Харесай

Пълен обрат! Победа за българските шофьори в Брюксел

Български водачи стачкуват с жълти жилетки в Брюксел Брюксел отхвърли настояванията на водачите

" Победа! " и " Ура! " подвигат водачите на площада пред Европарламента в Брюксел и развяват националните флагове на България и Румъния. Оказа се, че пакетът " Макрон ", който оспорват интернационалните превозвачи, няма по какъв начин да бъде признат от Европарламента.

Новината беше оповестена преди няколко минути от българския транспортен министър Росен Желязков. Протестиращите я посрещнаха с гръмогласни крясъци, викания и еуфория. Росен Желязков изясни, че пакетът е бил разграничен на три отчета. Два от тях се отнасят за командироването и възбраната на отмора в кабината. Тези отчети не получиха гласове в Транспортната комисия и няма по какъв начин да влязат за гласоподаване в Евопарламента.

Отпада и задължението на водачите да се връщат на всеки 4 седмици в родината си. Получи се по този начин, че Траспортната комисия гласоподава, само че през декември съветът на транспортните министри беше отменил това предписание, изясни Росен Желязков. Вашият глас се чува в залата, обърка се министърът към протестиращите и описа, че евредепутатът Петър Курумбашев е заседавал в комисията с жълта жилетка в символ на митинг.

Има ли тук българи, попита Курумбашев и площадът му отговори с гръмко " Да ". Има ли тук румънци, попита отново евродепутатът и му отвърнаха още веднъж с мощно:Да ". Курумбашев развя двете флагове на Румъния и България и сподели, че най-сетне се потвърди, това, което написа на постройката на Народно събрание - Съединенението прави силата.

Българските водачи поведоха хоро на площада откакто новината беше оповестена.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР