Български превозвачи излизат утре в Брюксел на масов протест срещу

...
Български превозвачи излизат утре в Брюксел на масов протест срещу
Коментари Харесай

Преди протеста на българските превозвачи: Транспортният министър с важни срещи

Български превозвачи излизат на следващия ден в Брюксел на всеобщ митинг против дискриминационни текстове в готвените нови европейски промени в региона на интернационалния превоз, известни като Мобилен пакет 1. Утре текстовете ще бъде обсъждани в транспортната комисия в Европейския парламент. На съвещанието ще участва и българският министър на превоза Росен Желязков, който през днешния ден целия ден имаше срещи в Еврокомисията и Европейския парламент.

Днес е значим ден преди утрешното гласоподаване, тъй като всеки един глас в интерес на България е значим. И българските евродепутати, и транспортният министър организираха голям брой срещи, с цел да убедят останалите евродепутати да одобряват пакета по този начин, че да бъде в интерес на нашите превозвачи.

В началото на декември транспортните министри на страните от Европейски Съюз утвърдиха пакета „ Мобилност “, като единственият детайл в него в интерес на България беше това, че камионите на българските превозвачи не е нужно да се връщат на всеки 4 седмици в България.

Това, което на следващия ден българската страна желае да реализира, е нашите превозвачи да не се постанова да се връщат в България.

Протестът на следващия ден ще бъде кротичък.
 Над 600 души се чакат на митинга в Брюксел Над 600 души се чакат на митинга в Брюксел © Българска национална телевизия
Транспортният министър Росен Желязков разяснява през днешния ден, че българската цел е да се реализиран обилни усъвършенствания в пакета по време на гласуванията в Народното събрание. В противоположен случай страната ни ще направи всичко допустимо да блокира на този стадий законодателното решение.
Росен Желязков - министър на превоза: " Целта на този митинг не е да оказваме напън или да демонстрираме мощност, тъй като знаете, че в случай че това е задачата, ние може да съберем доста повече хора от тези, които ще участват на следващия ден. Целта е да покажем, че периферните страни, каквито сме ние, а за какво не и страни като Португалия, Ирландия и Малта сме обединени против направените оферти в пакет за подвижност 1 ".
Желязков и сътрудниците му от Полша, Латвия и Унгария през днешния ден през целия ден имаха срещи с евродепутати и с комисаря по транспортна Виолета Булц.
Росен Желязков - министър на превоза: " Сутринта имахме среща дружно с министрите на Полша, Унгария и Литва с докладчика по досието за работното време, почивката и тахографите Ван Де Камп. От него получихме увещание, че неговото предложение такова, каквото е удобно за нас - за отпадане на задължението за връщането на лидера, ще събере нужната поддръжка ".  Правителството и президентът с цялостна поддръжка за българските превозвачи Правителството и президентът с цялостна поддръжка за българските превозвачи
Правителството поддържа настояванията на българските превозвачи за приемането на ремонти в пакета "Мобилност ", който ще бъде гласуван тази седмица от тра...

Комисар Булц е поела ангажимент Европейска комисия да финансира построяването тук-там за паркиране във всички страни членки, които да разполагат с нужните улеснения за това водачите да могат да прекарват там седмичните си почивки.
Росен Желязков - министър на превоза: " В момента при неналичието на охраняеми места, охраняеми паркинги с улеснения за водачите - възбраната да се употребява седмичната отмора обрича нашите водачи да си изоставят камиона и да търсят немили-недраги къде да нощуват ".
Утре митингите на превозвачите са по същото време, в което транспортната комисия ще гласоподава пакета.

Предстои пакетът да бъде прегледан в Екологичен потенциал и предстоят договаряния сред Европейска комисия и държавите-членки, тъй че и в идващите месеци са вероятни промени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР