“Български пощи вдигат с до 20% цените на някои от

...
“Български пощи вдигат с до 20% цените на някои от
Коментари Харесай

Пощите вдигат цените на някои услуги с 20%

“Български пощи ” подвигат с до 20% цените на някои от услугите си от през днешния ден.

Промяната обгръща цените на кореспондентските колета, печатни творби и дребни пакети “със и без преимущество ” за страната. Това е услугата, съгласно която пратките се доставят по допустимо най-бързия метод.

Увеличение ще има и за кореспондентски колета, печатни творби и дребни пакети “със и без преимущество ” за чужбина, както и спомагателната универсална пощенска услуга “препоръка ” още веднъж за чужбина.

Основание за нарастването на цените на интернационалните колета е смяна в стойностите за доставка на интернационалните писмовни колета (крайни такси) на непознатите пощенски администрации. Има нарастване на разноските за материали, разноските за амортизации и тези за хонорари.

Минималната работна заплата през 2019 година е увеличена от 510 лева на 560 лева, стимулират се от “Български пощи ” пред в. “Сега ”.

Оттам акцентират, че няма смяна в цените на най-масово употребяваните услуги като непрепоръчана кореспондентска пратка “без преимущество ” до 50 грама, изпращане на пощенска картичка “без преимущество ” и предложените писмовни колета “с преимущество ” над 1 кг за чужбина. Същите остават цените и за вътрешните и интернационалните колетни колета, цената на услугата “препоръка ” за страната и други

Средното изменение при интернационалните колета – писма, дребни пакети и печатни творби “без преимущество ”, е към 15%, като цените при пратките над 1 кг остават без смяна. За предложените обемни колета за чужбина, които са колета “с преимущество ”, изменението на цената е сред 7 и 20%. Променя се цената на спомагателната услуга “препоръка ” от 4 лева на 4.90 лева, демонстрират новите цени на “Български пощи ”.

В страната междинното покачване при писмата, дребните пакети и печатните творби “без преимущество ” e 6.9%. Увеличават се цените на писмовните колета “с преимущество ” в другите формати, като повишаването е с 15%.

Новите цени са съгласувани с Комисията за контролиране на известията, твърдят от сдружението. Информацията за новите цени идва дни откакто съгласно решение на Министерския съвет на пощите бе разпоредено да поемат и разпространяването на печатните издания – активност, която до момента те правиха единствено за абонамент. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР