Български полицай е твърдо решен да мотивира учениците да се

...
Български полицай е твърдо решен да мотивира учениците да се
Коментари Харесай

Български полицай - музикант, предава изкуството на младите

Български служител на реда е твърдо решен да стимулира учениците да се занимават с изкуството, наречено музика.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ОРКЕСТЪРА НА ПОЛИЦАЙ БЕНКОВ

Милен Бенков от 10 година е началник на Младежкия духов оркестър в Разград и един добър образец за това по какъв начин може да съчетаваш специалността с заниманието си.

Артистичен, харизматичен и мотивиращ – по този начин учениците разказват служител на реда Бенков.

„ Музиката демонстрира душата на всеки един човек. Децата би трябвало да се допрян до нея, тъй като това им дава добър старт в живота. Учат се на акуратност и неизменност “, споделя Милен Бенков пред Силвия Прибиловска за Vesti.bg.
 Милен Бенков Милен Бенков
От 2007 година стартира да на набира дечица и образува духовия оркестър. Първите участия идват единствено след 6 месеца.

„ Децата се учеха бързо, а това се дължеше на голямото предпочитание, с което идваха на подготовките.

За малко време започнахме да участваме в културни мероприятия, шествия и фестивали, от които имаме няколко оценки “, добави той.

Бенков е правоприемник на фамилия музиканти и мелодията му е в кръвта.

Нова магическа българска музика

През далечната 1992 година приключва военното музикално учебно заведение в София дружно с известния тромпетист Йордан Иванчев - Гъмзата.

„ С Гъмзата бяхме като братя, към момента поддържаме връзка и постоянно идва да ни вижда. Учениците го обожават, стимулира ги извънредно доста “, споделя Бенков.

Преди да стане чиновник на реда Милен Бенков е бил боен музикант в духовия оркестър на българската войска, само че е дисциплинарно уволнен.

Българче смая журито на конкурс в Москва, съпоставят го с Моцарт

Тя е млада, надарена и прави изкуство в България

„ Имахме заповед да вървим да събираме дърва за бойците, а не я изпълних, защото съм назначен за оркестрант, а не за дървар. Тогава ме уволниха “, споделя 44-годишният мъж.

След като губи работата си 3 година музикантът минава през извънредно сложен интервал, работи даже като барман и сервитьор. до момента в който не му се е отворила опцията да влезе в системата на Министерство на вътрешните работи.

„ Бях извънредно отчаян от случилото се и повече от 10 година не пипнах инструмент.

Ако не бяха децата в никакъв случай повече нямаше да се занимавам с изкуство “ , спомня си Бенков.

В един миг му се отваря опцията да влезе в системата на Министерство на вътрешните работи. Кариерата си там започва като редови служител на реда – на терен, а по-късно е назначен в регионалната дирекция в Разград.

Тогавашният кмет му предлага да дава и безвъзмездни уроци на възпитаници към центъра за детско развиване и по този начин се ражда оркестъра в Разград, който има за цел да възроди традициите като слага началото на нови.
 Аз съм се отдал на изкуството, то дава добрина. Съветвам всеки един родител да даде късмет на детето си да се допре това тип творчество, споделя Милен Бенков. „ Аз съм се отдал на изкуството, то дава добрина. Съветвам всеки един родител да даде късмет на детето си да се допре това тип творчество “, споделя Милен Бенков.
На 23 ноември Младежкият духов оркестър отпразнува 10-годишнината си с извънредно прочувствен концерт.

В него са взели присъединяване десетки ученици на служител на реда Бенков през годините. Един от тях е Мирослав Неделчев, който е от първите записали се през 2007 година

Този българин е единствено на 18, а е толкоз надарен (видео)

Дони: Артистът би трябвало да е съответно почтен и откровен

Миро свири няколко години на тромпет, само че по-късно отпътува да продължи образованието си във Варна и за жалост не му остава време за музика.

„ Бенков ни научи да бъдем хора и персони от доста ранни години.

Той е един прелестен човек на изкуството, който имам достойнството да познавам “, споделя Мирослав.

Миро си спомня, че постоянно са приемали часовете с учителя си като казарма, само че в положителния смисъл на думата. Винаги са били точни, дисциплинирани и сдържани.

„ Аз съм се отдал на музиката, тя дава добрина.

Съветвам всеки един родител да даде късмет на детето си да се допре всеки тип изкуство “, споделя Милен Бенков.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР