Български политик и милионер се движи с цял взвод –

...
Български политик и милионер се движи с цял взвод –
Коментари Харесай

Пеевски или Кин Чен Ун е по-ценен? 14 гавази пазят Д.П. докато яде

Български политик и милионер се движи с цялостен взвод – по натовски стандарти – защита. Всеки ден за сигурността му се грижат екипи от по 14-16 индивида. По груби калкулации това коства към 200 000 евра месечно. Никой не ревизира депутата за произхода на парите, с които заплаща.

Никой, но никой не ни е отговорен, че свинете ни се покатериха по главите. Сами го допуснахме, поносим, а някои и приветстват. Това е ситуацията, казано метафорично.

Делян Пеевски, депутат-олигарх от Движение за права и свободи, обича да похапва. Преди няколко дни Пеевски се отбива да обядва в известния столичен ресторант „ Мезе “. Заведението е „ Мезе “ е прочут със супер кухня. В случая ще приказваме за друго. Докато депутатът-олигарх се храни, той е заобиколен от 14 (четиринайсет) души защита. Плюс водачът на автомобила му. Три джипа въоръжен народ пази най-ценният и най-скъпият човек в страната.



Бил Гейтс има бизнес за десетки милиарди, само че има единствено един охранител ...

Общо към 50 чиновници на НСО и ДАНС, плюс частни охранители вардят едрокалибрения народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски и парцелите, които населява. Доскоро те били „ само” 40, само че след визитата на премиера Борисов в Русия, били добавени още десетина бодигардове.

Част от гародвете не престават да се обезпечават от Националната работа за защита. Те официално били на послушание на своя началник, само че действително ги командвал Марио, водачът на Пеевски. Именно той разпореждал промените и броя на чиновниците, които трябвало да „ покриват” местата за срещи, софри и интимни прекарвания на Пеевски.



Президентът на Азербайджан Илхан Алиев е охраняван от 6 индивида.

Източници от ДАНС настояват, че пред хотел „ Берлин” бил подложен пост с автомобил. В него дежурели по двама чиновници на Агенцият. Те се въртели на смени и следяли за придвижването в региона непрекъснато. Според тях разпореждането за висенето в Бояна издал зам.-шефът на ДАНС и персонален другар на Пеевски Недялко Недялков. Същият, който бе забъркан – дружно с някогашния началник на ДАНС Владимир Писанчев – в мракобесната разработка „ Галерия”, по която бяха следени и подслушвани месеци наред публицисти, политици и предприемачи.

Гардове на Д.П., както попада Пеевски в тефтерче за разпределяне на многомилионни заеми от КТБ, коствали към 200 000 евро на месец. В сметката влизала и защитата на къщи, парцели и офиси на милионера, теглил стотици милиони посредством компании от КТБ. Както и защитата на майка му Ирена Кръстева. Данъкоплатците плащали от джоба си близо половин милион на година за сигурността на олигарха.

Личната защита на Пеевски включва три екипа от по четирима души, които обезпечават денонощна протекция на предприемача, както и на настоящата любимка до него сега. Тяхната годишна прехрана - заплатите им, облекло и екипировка, - възлиза на близо 300 000 лв..

Някои съпоставения



Пеевски е бил на работа в Народното събрание половин ден. Съпровождат го охранитлите му през основния вход.

Докато беше губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер е имал защита от 7 индивида.

В момента във Франция се събира пописка за анулация охранята на президентската брачна половинка. Това не е обвързвано съответно с президента Макрон и брачната половинка му, а по принцип мнозина считат, че сходни разноски са непотребни.



За сигурността на Путин дават отговор 8 души.

12 души са охранявали севернокорейския държавен глава Ким Чен Ун по време на срещата му с американския президент Доналд Тръмп в Сингапур. Ун – 12, Пеевски – 14 с цел да обядва спокойно…

Осем бодигардове се грижат за сигурността на съветския президент Владимир Путин. Броят ми се добавя по време на участия в всеобщи мероприятия.

Броят на гардовете на американския преиент варира споредслучая. Обикновено той е охраняван от 8 индивида. На визити в други страни с него пътуват към 16 – 18 души.

Фрог нюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР