Български офис за разработване на софтуер ще открие европейският лидер

...
Български офис за разработване на софтуер ще открие европейският лидер
Коментари Харесай

IT инвестиция за половин милион лева отваря десетки нови работни места у нас

Български офис за създаване на програмен продукт ще открие европейският водач в търговията с фармацевтични артикули на едро и дребно Phoenix. Инвестицията е получила документ за клас " А " от зам.-министъра на нововъведенията Веселина Минчева, излиза наяве от публично известие.

В рамките на плана компанията " Фьоникс Фарма ИТ Сървисиз " ще влага 500 000 лева и ще разкрие 80 нови работни места. Предвижда се центърът да бъде в София и той да се занимава с технологии, артикули и услуги за процеси.

От Phoenix акцентират, че са измежду първите, които ще употребяват опцията да употребяват изчислителната мощност на новия български суперкомпютър " Хемус ".

Новият софтуерен център се обрисува значимо звено за групата. Тя участва на 29 пазара на здравни услуги из цяла Европа и има близо 40 000 чиновници. У нас за Phoenix работят 750 души.

От Министерството на нововъведенията означават, че от юни до сегашния миг са вложени 11 капиталови плана на обща стойност от над 75 млн. лв., като с тях се чака да бъдат разкрити близо 1000 нови работни места.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР