Български моряк от отвлечения кораб Руен е настанен в болница.

...
Български моряк от отвлечения кораб Руен е настанен в болница.
Коментари Харесай

Български моряк от отвлечения кораб Руен е настанен в болница

Български моряк от отвлечения транспортен съд " Руен " е настанен в болница. Това стана ясно от известие до медиите на Параходство " Български морски флот " (БМФ).

Новината идва, откакто на 14 декември беше обявено, че корабът, плаващ под малтийски байрак, е бил атакуван в Арабско море край йеменския остров Сокотра . Все още липсва доказана информация кои са похитителите. Предполага се, че става въпрос за сомалийски пирати.

След преместването на българския моряк на борда са останали 7 моряци от България, 9 - от Мианмар и един от Ангола. Българинът е бил трансфериран на различен транспортен съд на Военноморските сили на Индия, които са съдействали за превозването му, откакто индийски медицински екип е направил оценка на здравословното му положение.

заяви, че корабът е край крайбрежията на Сомалия .

Отвличането се случи на фона на редица офанзиви, осъществявани от йеменските хути в Червено море. Те атакуват кораби, които са свързани с Израел, без значение от тяхната принадлежност.

Във връзка с това Вашингтон заяви, че Съединени американски щати работят по основаването на интернационална коалиция, която да попречи на хутите да атакуват кораби в Червено и Арабско море. Тя ще се споделя Prosperity Guardian и ще включва Англия, Бахрейн, Канада, Франция, Италия, Нидерландия, Норвегия, Сейшелските острови и Испания.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР