Български медикъл СПА хотели в курортните комплекси Златни пясъци и

...
Български медикъл СПА хотели в курортните комплекси Златни пясъци и
Коментари Харесай

Медикъл СПА хотели от Златни пясъци и Албена с договори с австрийски застрахователни компании

Български медикъл СПА хотели в курортните комплекси Златни пясъци и Албена са подписали контракти със застрахователни компании в Австрия, което дава опция австрийски туристи да употребяват застраховките си в тези обекти. Това заяви за БНР Меглена Плугчиева, която бе определена за дипломат на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.

9 хотела от Златни пясъци и 2 хотела от Албена са подписали контракти с 5 застрахователни сдружения, сред които водещите застрахователи в Австрия, посочи тя.

Припомняме, че Германската асоциация на здравноосигурителните каси първа включи България в листата от страни, в които възвръща разноските за възстановителни процедури. През предходната година бяха подписани първите контракти от български медикъл СПА центрове, в които разноските за процедури ще бъдат заплащани от съответната здравноосигурителна каса в Германия.

Австрия е вторият план на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.

По думите на Меглена Плугчева идеята е да се разшири веригата от такива хотели, които да се показват. Това обаче изисква сериозна работа с огромни туроператори, с цел да може страната ни да влезе като фокус със своя СПА, уелнес и здравен туризъм, акцентира тя в изявление за предаването " Преди всички ".

Според нея трябва да се обединят напъните на страната, а освен напъните на един съюз:

" Има потребност общини, неправителствен бранш и страна да работят интензивно дружно и то стабилно. И реклама – цялото благосъстояние, което имаме като природа, като минерални и термални извори, като високо качество на услугите, те не са известни или са малко известни при тази сериозна конкуренция на туристическия пазар в Европа ".

" В Австрия, за жалост, България се оказва като туристическа дестинация съвсем непозната. Последните години са се отразили неподходящо освен заради политическата неустойчивост у нас поради избори, само че и неналичието на всякаква реклама и спорадично присъединяване на изложби. Всичко това е пакет от условия, затрудняващи цялата активност, която беше обвързвана в този момент с промотиране на България ", изясни Плугчиева.

По думите ѝ българските медикъл СПА центрове в Златни пясъци и Албена са на европейско равнище. А записванията в тези хотели към този момент са в ход.

Плугчиева разгласи също, че освен с Австрия, се водят диалози и с Норвегия и Румъния.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР