Български лекари участват в изготвянето на лекарство срещу COVID-19. Един

...
Български лекари участват в изготвянето на лекарство срещу COVID-19. Един
Коментари Харесай

Светлина в тунела: Български медици тестват лекарство срещу ...

Български лекари вземат участие в правенето на лекарство против COVID-19. Един от тях е лекар Иван Малкодански. Той е единствено на 34 години, само че към този момент е учител в Медицинския университет в Плевен. Преди девет години приключва медицина.

През март пази научна степен лекар по медицина. Анестезиолог е в Плевенската гинекологична болница, която е най-големият център у нас за пробно използване на хапче, което лекува ковид. Доктор Малкодански дава отговор за изследването на лекарството, създадено от огромна фармацевтична компания, оповестява „ Нова телевизия “.

„ Те се свързаха с мен и ми предложиха да вземам участие като основен откривател. След като се срещнах с лекарството и неговите странични резултати, се съгласих да го използваме и не скърбя, тъй като резултатите са в действителност положителни. За първи път използваме лекарство, което работи против ковид. То е обвързвано с заличаване на ензима на вируса. Приема се за пет дни”, изясни лекарят.

Участниците в опита са двама мъже и една жена. Всички са на възраст към 40 години, чиято идентичност се пази в загадка.

„ И тримата пациенти са мои. Те знаят, че е пробно лекуване и знаят всички опасности. Подписва се декларация за единодушие. Пациентът получава таблетки за пет дни. Той ги приема заран и вечер. Ние съблюдаваме протокола на фармацевтичната компания. Излекуваните са доста добре. Изкараха го леко”, изясни експертът.

„ Пациентите би трябвало да имат критерии, с цел да влязат и контракритерии. Единият от тях е висока телесна маса с показател над 35. Основното, което се следи е, че няма напредък на болестта. Техните признаци, в началото отшумяха и изкараха 14-дневната си карантина безпроблемно”, сподели още доктор Малкодански. Подобно пробно лекуване се прави в общо 12 страни с по 4 центъра във всяка една от тях. Резултатите, които има досега, са повече от оптимистични. Лекарството към момента няма име. За доктор Малкодански този опит ще остави трайна диря в историята на международната медицина. Все още не е ясно по кое време хората ще имат свободен достъп до лекарството.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР