Български композитор създаде лекарство срещу короновируса под формата на песен.

...
Български композитор създаде лекарство срещу короновируса под формата на песен.
Коментари Харесай

"Коронавирус, къш" - българската песен срещу К-19 жъне успехи ВИДЕО

Български композитор сътвори лекарство против короновируса под формата на ария. Как се е родила концепцията за нея?, пишат от

Почти година след началото на пандемията, коронавирусът продължава да въодушевява. А актуалният фолклор си има създател - професор Стефан Драгостинов.

"Потърсих опора на шопски акцент и усмивката, тъй като от край време има такава сентенция - българинът е оживял, тъй като се е смял. Професор Милена Милова сподели, че съм основал нов род - пандем мюзик. Това го одобрявам с една усмивка, несъмнено ", показа проф. Стефан Драгостинов.

Темата за ковид навлиза по натурален път в националното творчество, съгласно него. А "Коронавирус, къш " е отправена към целия свят, като едно музикално лекарство против вируса.

"Беше сложна задача. Не толкоз във връзка с запис и на видео, колкото преводът на текста на повече от 30 езика - британски, френски, арабски, китайски, зулу, африкански, с цел да може всички хора в един глас да кажат "Кроонавирус, къш ", добави той.

Изпълнението е от хора "Драгостин фолк национал ", управителен от професора, 11 певици със специфичното присъединяване на Марияна Павлова, която е оповестена за най-ниския глас в света от Гинес през 2019 година.

Песента е гледана над 73 000 пъти.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР