Български компании за 24 часа са успяли да разработят 2

...
Български компании за 24 часа са успяли да разработят 2
Коментари Харесай

Български фирми вече са разработили два защитни костюма, ще шият маски

Български компании за 24 часа са успяли да разработят 2 плана за защитни костюми срещу ковид. Това разгласи министърът на стопанската система Емил Караниколов на брифинг след среща с представителите на асоциации на текстилните производители и водещи компании в сектора, както и такива за медицински консумативи и дистрибутори.

Костюмите бяха показани, само че те занапред би трябвало да се изследват от военния институт и в случай че дават отговор на условията, ще се подписа контракт за започване на произвеждане. Костюмите са предопределени за медицински и обществени служащи, водонепропускливи са и са за многократна приложимост - могат да се употребяват към 50 пъти. В момента медицинския личен състав е обезпечен с костюми за еднократна приложимост.

От асоциацията на текстилните производители са декларирали подготвеност, в случай че им се обезпечи кройката и нужния материал да стартират да създават костюми неотложно в огромни количества. Според икономическия зам. министър Лъчезар Борисов даже може да изнасяме за чужбина- към този момент има 2 страни, за които сме подготвени да стартираме. Едната е отвън Европейски Съюз, само че доста покрай Европа, а другата е в Азия, само че не е Китай.

Износът на маски е спрян, тъй че производителите са в подготвеност да стартират да създават интензивно за потребностите на българското население, показали да подготвеност сами да беседват с клиентите си, с които имат подписан контракт, че ще пренасочат потенциала си. Все още обаче не е ясно на кого ще се разпореди производството им. Но сигурно можем да обезпечим потребностите на популацията за идващите 2-3 месеца, увери Каранилолов. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР