Български капитан и екипажът му са спасили живота на повече

...
Български капитан и екипажът му са спасили живота на повече
Коментари Харесай

Кой е капитанът на българския кораб, спасил мигранти

Български капитан и екипажът му са избавили живота на повече от 400 мигранти. В края на предходната седмица български моряци дружно с сътрудниците си изкараха от морето 120 души, които се опитваха да стигнат крайбрежията на Гърция с две гумени лодки.

Капитан Александър Бонев е пълководец на гранично-полицейски транспортен съд „ Обзор “. Свикнал е да отсъства от вкъщи дълго, тъй като към този момент 21 години работи във военноморските сили и в „ Гранична полиция”.

Той и сътрудниците му на българския транспортен съд вземат участие в задача „ Посейдон “ на „ Фронтекс “.

Вълни от мигранти занапред ще има

За 2 дни - избавиха 10 000 мигранти в Средиземно море

От началото на ноември пазят по крайбрежията на Егейско море границата сред Гърция и Турция и към този момент са избавили повече от 460 мигранти от морето.
 Хиляди бежанци пристигнаха в Европа, прекосявайки с лодки дистанцията от Турция до гръцките острови Хиляди бежанци пристигнаха в Европа, прекосявайки с лодки дистанцията от Турция до гръцките острови
“Човек мъчно мисли в такава обстановка, при изискване, че би трябвало бързо да се работи, тъй като лодките, които употребяват са гумени, ръчно направени. По принцип вместимостта на лодката е за към 15-20 индивида, а има лодки, в които има над 70 души. Претоварени са и има опция да потънат във всеки един миг “, разкрива Бонев за „ Здравей, България “ по NOVA.

През последния месец обаче за първи път капитан Бонев видял толкоз доста мигранти, които търсейки избавление, рискуват живота си. В последните две извадени лодки имало общо 120 индивида, само че избавените били 119. Едно дете не съумяло да оцелее.

„ Рискуваш доста, когато зарежеш всичко и се качиш на една лодка с доста малко багаж и без нищо. Рискът за лодката е огромен, защото

нямат никакво навигационно съоръжение, съвсем никакви средства за избавяне, имат единствено един мотор и нищо повече “,

изяснява българският капитан.

Разстоянието от крайбрежията на Турция до сушата на Гърция е сред 4 и 6 благи, изяснява капитанът. На препълнените гумени лодки им трябват към два часа да го изминат.

Капитан Бонев споделя: „ Мигрантите ги е боязън, тъй като не знаят по кое време пресичат границата сред териториалните води на Турция и Гърция и ги е боязън да не ги пресрещне транспортен съд на бреговата защита на Турция и да ги върне още веднъж там. Убедят ли се, че това е транспортен съд на „ Фронтекс “ всичко е наред за тях “.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР