Български и турски кинотворци ще снимат филм за любовната история

...
Български и турски кинотворци ще снимат филм за любовната история
Коментари Харесай

България и Турция с филм за любовта между Кемал Ататюрк и Димитрина Ковачева

Български и турски кинотворци ще снимат филм за любовната история сред Кемал Ататюрк и Димитрина Ковачева.

Това стана ясно след визитата на Вежди Рашидов в посолството на Турция в София във връзка годишнината от рождението на създателя на турската република Мустафа Кемал Ататюрк.

Обич, обгърната в митове - обречената обич сред Кемал Ататюрк и Димитрина Ковачева >>>

Във вторник ръководителят на парламентарната Комисия по културата и медиите бе формален посетител през днешния ден на честването в София на годишнината от рождението на създателя на турската република Мустафа Кемал Ататюрк и на празника на младежта и спорта на Турция, оповестиха от комисията по просвета към Народното събрание.

 ататюрк димитрина ковачева bulgarianhistory.org

Веднага след отпадането на всички ограничения, свързани с пандемията, ще стане допустима и взаимната работа сред български и турски кинотворци, които ще осъществят филм за невероятната любовна история сред Кемал Ататюрк и Димитрина Ковачева.
 image2_16x9.png EDNA ОБ(Л)ИЧА: НАМАЛЕНИТЕ paperbag панталонки са тук, с цел да те спасят от летните жеги! На фокус
Сценарият споделя сантименталната, само че невъзможна обич сред младия тогава Мустафа Кемал, назначен за боен аташе в София през 1913 година, и Мити, както всички наричали дъщерята на някогашния български боен министър военачалник Стилиян Ковачев, ще е взаимна продукция сред български и турски кинотворци.

Обич, обгърната в митове - обречената обич сред Кемал Ататюрк и Димитрина Ковачева >>>

Домът на ген. Стилиян Ковачев в София "крие с изключение на мемоари за генерала, по този начин и една сантиментална история. Тук неговата щерка Димитрина се среща с Кемал Ататюрк. Една история останала без продължение значително, заради огромното отегчение на бащата от тази връзка ", разяснява историкът Деяна Костова през 2019 година, когато Националният военноисторически музей показа изложбата си "Военните в живота на София ".
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР