Български и чуждестранни туристи напълниха Велико Търново и Арбанаси за

...
Български и чуждестранни туристи напълниха Велико Търново и Арбанаси за
Коментари Харесай

Туристи напълниха Арбанаси и Велико Търново за празниците

Български и задгранични туристи изпълниха Велико Търново и Арбанаси за празниците. Старата столица е наложителна дестинация за непознатите групи поради богатата история и манастирите в покрайнините. Арбанаси притегля с живописната природа, кухнята и историческите забележителности.

За непознатите туристи, които посещават България, Велико Търново е наложителна дестинация в маршрутите. Чужденците се впечатляват от манастирите и църквите, и православните обреди за Великден.

 
В момента съпровождам 27 испанци, едноседмична група, впечатляват се от декорацията, от яйцата, от цветята… Това е нашата средновековна столица. За страдание сме за малко време, разходихме се из центъра и в този момент – Царевец.
Николина Вълканова, екскурзовод
В България към този момент посетихме София, Пловдив, Бачковски манастир. Разглеждаме Велико Търново, има впечатляваща история.
Алфонсо Гонсалес, екскурзиант от Испания
България е доста хубава страна, само че ние сме тук единствено за няколко дни. Сега ще разгледаме тази средновековна цитадела.
Салим Мерали, екскурзиант от Канада

В обичайните механи в Арбанаси чужденците поръчват специалитети от националната ни кухня.

 
Сега има много румънци, испанци, италианци... Харесват обичайната българска кухня - кавърма, сачове, ние сме известни с телешките жили… Общо взето, харесват българските неща.
Тодор Марков, шеф на ресторант
Нашата компания транспортира американските туристи, които пътуват с дунавските круизи. По обед са в Арбанаси, следобяд в Търново и по вечеря отпътуват за Русе. Констанцалиевата къща посещават, църквите посещават…
Петров, водач на фирма-превозвач

Често българските посетители, които пътуват, се отбиват, въпреки и за часове, в Арбанаси.

 
Обичаме да идваме на Арбанаси, харесва ни изключително за деца е доста уместно за отдих, за еднодневна разходка в тази ситуация сме пристигнали единствено за през днешния ден! Ще пообиколим, ще разгледаме, ще хапнем, доста са гостоприемни всички и ще се приберем.
Петров, водач на фирма-превозвач

На службата за Възкресение Христово в среднощ на Царевец участваха над 3000, измежду които и стотици румънци и други непознати туристи.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР