Български хакери, базирани в чужбина, продават услугите си онлайн в

Български хакери, базирани в чужбина, продават услугите си онлайн в ...

Български хакери продават услуги - профили, чиста история, разпечатки....


Български хакери, базирани в чужбина, продават услугите си онлайн в родината си. Анонимните "предприемачи“ предлагат сриване на сайтове, разбиване на пароли на пощи и на профили в социални мрежи, фирмено разузнаване и разпечатки на разговори с локация, пише "Монитор".

Оказва се, че всеки може да наеме анонимно професионалист за "мокри поръчки онлайн“.

"Ние можем да открием всеки по всяко време. Ние можем да направим невъзможното за вас възможно", пишат хакерите.

Със слогана киберпрестъпниците се рекламират пред потенциалните си клиенти у нас. Сайтът предлага услугите си само в България. Още по тематаСъвети след пробива: Сменете паролите си, слушайте НАП29 юли 2019 09:3529Цацаров убеден: Кристиян Бойков не е сам - той е изпълнител23 юли 2019 18:36154С подпъхнат допълнително файл: Кристиян натопен за теча на данни?18 юли 2019 21:1672

Проверка показва, че домейнът за хакерския портал е регистриран на чужд сървър съвсем скоро, на 20 юни тази година, но не става ясен реалният собственик заради въведения миналата година еврорегламент за защита на личните данни.

Удобно скрити зад GDPR-а, хакерите предлагат разбиване на паролите и получаване на пълен достъп до профили в социални мрежи, като цената е в зависимост от защитата на профила на жертвата.

Обещанието е за 100% успеваемост. От описанието на услугата става ясно, че хакването на профила става посредством софтуер, създаден специално от хакерите, който се конфигурира допълнително според нивото на защита на профила и дава бърз и сигурен резултат.

Цената за хакване на Facebook профил може да варира между 300 и 500 лв. Достъп до лична кореспонденция също е възможен чрез хакване на Viber, Instagram, Telegram или WhatsAPP. Достъп до поща в български мейл сървър струва около половин бон.

Разпечатки на разговорите ни и от трите телекома също се продават за около 500 лева. Освен с кого са проведени се обещава срещу сумата и опис на геолокация на всички проведени разговори.

Хакерите се оприличават като детективи, но онлайн. На сайта признават, че България е една от малкото държави, където детективската дейност не е регламентирана по никакъв начин, ето защо и техните услуги са незаконни. Открито признават, че жертвите им са сайтове и форуми, както и медии и онлайн магазини.

Използват популярните DdoS атаки,които имат за цел да спрат достъпа на целевите потребители до важна информация или до определен сайт. Този вид атаки са лесни за изпълнение, което ги превръща в страст за хакерите.

При DdoS атаката диригентът на атаката задава команда на предварително подготвена бот-мрежа да атакуват. Бот-мрежата (bot-net) представлява десетки ботове върху компрометирани машини. Ботовете заливат целевата жертва с трафик или с информация, докато услугата спре да работи и стане недостъпна.

На главната си страница са посочили, че не се намират в България, но това не пречи да извършват качествено услугите.

"Сайтът позволява на заинтересуваните да намерят компетентни изпълнители на специфични задачи в ИТ сферата. Наема се професионален хакер за конкретна задача", твърдят още създателите на портала.

За своите услуги хакерите искат плащане в биткойни или паричен превод през компания за финансиви преводи.

Предлагат предплащане на половината от сумата, преди да започнат работа, а останалата - след като вече имат резултат. Заплащането на всички услуги, включително и за DdoS, предоставяни от тях, е възможно и на части. Бонус за клиента е, че за услугите може да плаща абсолютно анонимно. Но комисионата, начислена от платежните системи за сделката, поема клиентът.

Изтриване на статии и онлайн ресурси, изчистване на имидж и сриване на конкуренцията също са сред предложенията. Хакерите посочват, че биха увеличили предлаганите услуги за редовните си клиенти.

Застраховат се, като подчертават, че не участват в изнудване и също така си запазват правото да откажат предоставяне на услуги. Няколко пъти уверяват клиентите си, че ще останат анонимни, а времето за изпълнение на задачата зависи от нейната сложност.
По публикацията работи: Йордан Бързаков

Източник: dnes.bg