Български гражданин, мъж на 47 години, е сред загиналите при

...
Български гражданин, мъж на 47 години, е сред загиналите при
Коментари Харесай

Българин е сред загиналите при взрива в Мадрид

Български жител, мъж на 47 години, е измежду починалите при гърмежа в испанската столица Мадрид, оповестиха от Министерство на външните работи.

 Мощен гърмеж унищожи постройка в центъра на Мадрид (видео, снимки) Виж още

Посолството ни в испанската столица бе осведомено за гибелта на нашия съотечественик устно по два разнообразни канала от локалната полиция. Очакваме публично документално съобщение, допълниха от Министерство на външните работи.

Мощната детонация избухна към 15 часа локално време в 7-етажна постройка на улица " Толедо " в центъра на испанската столица. Към момента по данни на локалните управляващи има трима починали , един човек е в неопределеност и десетки са ранени. Няма потърпевши в намиращите се наоколо до засегнатата постройка дом за възрастни хора, учебно заведение и параклис.

На мястото на случая са полицейски екипи, екипи на пожарните служби, както и хеликоптери в подготвеност за незабавни дейности при нужда.

По първична информация причина за детонацията е приключване на газ при осъществяване на ремонтни действия. Сградата е благосъстоятелност на черква.

В ход е евакуация на намиращите се вътре и в региона към нея, където също има съществени материални вреди, в това число и развалени от гърмежа коли. Видеокадри и фотоси в обществените мрежи и медиите демонстрират мащабите на разрушенията незабавно след детонацията в постройката и по близките улици.

Премиерът Педро Санчес написа в Туитър, че следи развиването на събитията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР