Български гражданин, който се намира в чужбина, е подавал фалшивите

...
Български гражданин, който се намира в чужбина, е подавал фалшивите
Коментари Харесай

Българин от чужбина е подавал фалшивите сигнали за бомба последните дни

Български жител, който се намира в чужбина, е подавал подправените сигнали за бомба в последните дни. Това разгласи шефът на Столичната полиция Ивайло Иванов. 45-годишният мъж към момента не е арестуван, а Столичната полиция работи с партньорските служби по ареста му.

По думите на полицейския началник е имало злонамерени позвънявания на тел. 112 за сложени взривни устройства на летището в столицата - три пъти, два сигнала за НДК и един за постройката на Народното събрание. За момента полицията може единствено да гадае за мотивацията на мъжа - допустимо е да има и психологично заболяване или да има друга цел, съобщи Иванов.

" Бяха получени голям брой злонамерени телефонни позвънявания за сложени взривни устройства на територията на разнообразни обекти - Аерогара София, НДК и Народното събрание. Бяха осъществени нужните инспекции - такива взривни устройства не бяха открити ", описа шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.

Той добави, че мъжът е подавал подправените сигнали за бомба освен за обекти в България, само че и за разнообразни европейски институции. Поясни, че позвъняванията се подават от карта на непознат мобилен оператор. Иванов обаче отхвърли да уточни съответната страна, в която се намира мъжът, тъй като той към момента не е арестуван.

Заподозреният е престъпно проявен, против който и преди са водени следствия за подправени сигнали, което е наказуемо по закон.

Според Наказателния кодекс за това обвиняване е планувано наказване даже със затвор, а съгласно закона за тел 112 са планувани съществени санкции - сред 10 и 20 хиляди лева, поради породените вреди на службите за реагиране поради подправения сигнал.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР