Български граждани в Русия не могат да се приберат в

...
Български граждани в Русия не могат да се приберат в
Коментари Харесай

Български граждани остават блокирани в Русия

Български жители в Русия не могат да се приберат в родината си. Причината е липса на полети. Въпреки обещанието на посолството ни в Москва да провежда превоз, подобен няма повече от две седмици, предава Нова тв.

Мария Георгиева-Хайновска има съветско и българско поданство. Отива със фамилията си на отмора в съветската столица и от този момент не може да се завърне.

„ Постоянно поддържаме връзка с българското посолство. Обещават, че ще ни изтеглят, само че няма никаква информация. Преди няколко дни ни споделиха, че ще летим на 15 март, събрахме багажа, в събота разбрахме, че няма да летим на 15-ти март, а евентуално след 18-ти март”, изясни тя.

Има различни полети за връщане в България през Белград и Истанбул, само че Мария изяснява, че цените за тях са извънредно високи.

Синът на Мария остава на 2000 километра надалеч от майка си и сестра си.

„ Причината за забавянето е в сложността подобен филантропичен полет да бъде сбъднат. Изисква доста време, мъчно е да се откри аероплан, който да излети, поради затвореното въздушно пространство. Повечето самолети, които са на лизинг, отхвърлят да се съгласят да правят такива полети. Имаме уверението от финансовото министерство, че средствата за подобен полет ще бъдат обезпечени. Това ще коства на страната не по-малко от 40 хиляди евро. Надяваме се това да се случи до една седмица”, изясни Антон Марков, началник на ситуационния център към МнВР.

Повече вижте във видеото.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР