Български гол реши титлата на Примаверата в Италия - футболното

...
Български гол реши титлата на Примаверата в Италия - футболното
Коментари Харесай

Българин донесе титлата на Интер при юношите

Български гол реши купата на Примаверата в Италия - футболното състезание на страната за юноши до 19 години. Героят се споделя Никола Илиев, който с решителния си гол направи Интер първенец на Италия.

 

Нерадзурите победиха Рома с 2:1 след продължения във финала, а Илиев се разписа в 97-ата минута на мача.
Трябва да отбележим, че Илиев е на 17 и е с година по-малък от останалите момчета на терена, само че все пак през целия сезон бе част от Примаверата на Интер. Във финалния мач той остана на аварийна пейка, само че се появи в 79-ата минута, когато Рома водеше с 1:0 след гол на Викар.

 

Минута след влизането на българина Интер изравни и прати мача в продължения, където пристигнаха звездните мигове на Никола Илиев. Първо той уцели гредата в 96-ата минута, а минута по-късно направи страховит рейд и двойно подаване със собствен съотборник, след което по отличен метод залъга защитник и вкара решителния гол. Това бе осми гол за Никола Илиев през сезона, в който той игра за Интер и в младежката Шампионска лига.

Илиев е младеж на Ботев (Пловдив), като още на 15 впечатли с качествата си и даже записа два мача в Първа лига, а бързо по-късно бе продаден в италианския гранд.

Това е десета купа във витрината на Примаверата на Интер. За тима на Рома, който бе водач след края на постоянния сезон, останаха сребърните медали.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР