Български главорез, известен в подземния свят с прякора Мистър Фиксит,

...
Български главорез, известен в подземния свят с прякора Мистър Фиксит,
Коментари Харесай

Дрога погуби жесток български убиец в затвора СНИМКА

Български палач, прочут в подземния свят с прякора " Мистър Фиксит ", нает да от провежда убийството на предприемача милионер Тоби Сидик, е умрял от свръхдоза опиати в пандиза, заключи следствието. 33-годишният Деян Николов бе открит мъртъв в килията си в пандиза Glenochil през юни 2018 година, напомня БГНЕС.

По информация на изданието „ Fife Today “, той е умрял след свръхдоза кокаин. Според шериф Нийл Боуи не е имало защитни ограничения, които биха могли да бъдат взети, с цел да се избегне гибелта му.



33-годишният Николов е бил нает да провежда убийството на Тоби Сидик, който е бил в спор с брат си Мо.

Сидик заговорничи с Николов, който по-късно инструктира своя съотечественик Тенчо Андонов да убие Тоби в Гленроутс.

Продължилият четири месеца развой против Николов, Сидик и стрелеца Андонов е един от най-дългите процеси за ликвидиране в новата история на Шотландия.

Следствието откри, че Тоби е бил подведен в жилището с заричане за контрабандни цигари и алкохол, откакто братята се скарали поради фамилния бизнес.

Прострелян е един път в лицето и повторно, до момента в който лежи безсилен на земята.

В последна сметка тримата нарушители са хванати, откакто Николов изпуска полета си поради пропуснат паспорт. Оръжието на убийството по този начин и не е намерено.

Първоначално Николов получава 18-годишна присъда, която Апелативният съд в Единбург усилва 23 години. Сидик е наказан на 25 години затвор, а Андонов - на 29 години, които по-късно са понижени на 27.

Тъй като Николов е умрял в пандиза в Шотландия, общоприета процедура е да се организира следствие на съдбовни произшествия.

Служителите настояват, че държанието на пандизчията не е предизвиквало безпокойствие. Той е помагал като преводач на пандизчия, който е говорел единствено съветски, и е маркирано, че на драго сърце е съдействал на личния състав на пандиза в това отношение.

Николов е работил в пандиза като коафьор и е имал желание да запише курс в Отворения университет.

В нощта на гибелта му през 2018 година Николов е бил заключен в единичната си килия, където на сутринта чиновник на пандиза го намира да лежи на пода с лицето надолу.

Близо до главата му е открита найлонова торбичка, която обаче не е пречила на дишането му. Николов е бил леден на пипане и не е реагирал

Служителят подал сигнал за " наследник код " и Николов бил разгласен за мъртъв.

При претърсването на килията полицията открива няколко пакетчета с бял прахуляк, който се оказал кокаин, както и таблетки трамадол, амоксицилин и кодеин.

Всяко пликче с кокаин било завързано на възел и тежало почти 0,3 до 0,5 грама.

Издаден е финален отчет от аутопсията, който удостоверява, че повода за гибелта на Николов е кокаинова токсичност и атерома на коронарната артерия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР