Български фирми са изнесли стоки за 101 млн. лв. през

...
Български фирми са изнесли стоки за 101 млн. лв. през
Коментари Харесай

Продукти за 101 млн. лв. са продали български фирми в ЕС в магазините на "Лидл"

Български компании са изнесли артикули за 101 млн. лева през 202 година в мрежата на магазините на " Лидл ", оповестяват от веригата. Данните обгръщат 160 разнообразни продукта на 40 компании, които са достигнали пазарите на 28 европейски страни.

От компанията означават, че това е растеж от 56% в експортния оборот като го дефинират като резистентен. Според данните този индикатор през 2020 година е 48 млн. лева, а през 2021 година е 65 млн. лева, което е растеж от 35%.
 Инфлацията трансформира потребителите в ловци на предложения Инфлацията трансформира потребителите в ловци на предложения
Основният модел, посредством който български компании изнасят в европейската комерсиална мрежа на веригата, е посредством личните й марки, които към този момент са познати на другите пазари. " Така българският производител получава достъп до добре създаден пазар, без да се постанова да влага в спомагателни маркетингови разноски за разпространение на марката ", показват от компанията. За календарната 2022 година водещ като оборот е румънският пазар с дял от 32.24% от целия експорт. Сред топ 5 страните се подреждат още Германия, където износът доближава 18.6 млн. лева, Гърция с 18 млн. лева, Унгария с над 11 млн. лева оборот и Сърбия с 6.6 млн. лева осъществен оборот за 2022 година
Дават няколко образеца, измежду които е MJ Daries, която за година утроява експортния си оборот като през 2021 година е изнасяла един артикул - сирене за грил за Ирландия и Англия. През 2022 година с изключение на него тя към този момент изнася под лични марки на " Лидл " артикули като каймак, лабне и два типа сирене за ориенталските седмици в 9 страни, а неотдавна предлага и овче сирене в Полша и Финландия.

" СуиKo " ЕООД пък по данни на веригата съумява за една година съумява да усили експортния си оборот близо девет пъти до над 2.5 млн. лева Компанията изнася съществени храни като ориз, фасул и леща в Сърбия и Румъния.

" Старт 2005 " ЕООД стартира експорт на малини в мрежата на веригата през 2021 година с еднократна акция, а през 2022 година към този момент изнася малини в Румъния за съвсем 260 хиляди лева.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР