Български делегирани прокурори са доста натоварени. В момента те работят

...
Български делегирани прокурори са доста натоварени. В момента те работят
Коментари Харесай

Българските делегирани прокурори работят по 80 производства


Български делегирани прокурори са много натоварени. В момента те работят интензивно по 80 формирани производства. Поради огромната натовареност е нужно да се организира процедура по желание на още делигирани бъгарски прокурори . Това стана ясно по време на среща на правосъдния министър Надежда Йорданова с европейския прокурор Лаура Кьовеши, провела се в Люксембург, оповестяват от пресцентъра на Министерство на правосъдието.

Йорданова и Кьовеши разискаха измененията в Закона за правосъдната власт по отношение на възстановяване на изискванията за работа на Европейските делегирани прокурори в България и обезпечаване на финансова автономия на Службата.

Като позитивна стъпка беше оценено разширението на кръга на органите (прокурори от всички нива), които да вършат оферти за прекачване на каузи от подготвеност на европейската прокуратура.

Обсъдени бяха и въпроси по отношение на ефикасното използване на Регламента за европейската прокуратура и възможни бъдещи промени в Европейската правна рамка.

Лаура Кьовеши изрази удовлетворение от подхванатите от българската страна стъпки и очакване те скоро да намерят решение с приемане на законодателството от Народното събрание.

По време на визитата си в Люксембург министър Йорданова беседва и с ръководителя на Съда на Европейски Съюз Куун Ленартс. Те дискутираха въпроси, свързани с делата по преюдициални запитвания и ролята на юриспруденцията на Съда.

Министър Йорданова срещна Куун Ленартс с промяната в България на програмата за юридическо обучение на висшите образователни заведения по повод задълбочаване на познанията по Европейско право и практиката на Съда на Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР