Българската волейболна звезда Матей Казийски и тимът на Итас Трентино

...
Българската волейболна звезда Матей Казийски и тимът на Итас Трентино
Коментари Харесай

Матей Казийски за Sportal.bg: По-добър начин да се разделя с Тренто нямаше!

Българската волейболна звезда Матей Казийски и отборът на Итас Трентино (Тренто) победиха с 5-а купа в италианската Суперлига.

Воденият от Анджело Лоренцети тим надигра Кучине Лубе (Чивитанова) с Александър  Николов в състава с  3:0 (25:20, 25:20, 25:19) в 5-ия заключителен дуел от серията посред им, изигран в " BLM Group Арена " пред 4000 фенове.

Казийски и съотборниците му завоюваха серията с 3:2 триумфа.
 Могъщ Матей Казийски завърши ерата “Тренто ” с купа №5 на Италия! Сребро за Алекс Николов Могъщ Матей Казийски завърши ерата “Тренто ” с купа №5 на Италия! Сребро за Алекс Николов
Така трентинци детронираха от трона Лубе, който беше първенец на Италия в последните 3 години, с общо 7 трофеи.

Любопитното е, че и предходните 4 пъти Тренто е печелил купата на Италия с Матей Казийски в редиците си (2008, 2011, 2013 и 2015 г.), а треньор на тима Тагава бе Радостин Стойчев.

Асът справедливо бе отличен за MVP на финалите и побърза да развее родни трикольор на стълбичката на спечелилите.

Главният редактор на волейболен уебсайт №1 в Италия и целия свят Volleyball.it Лука Муцоли направи неповторимо изявление с Матей Казийски особено за Sportal.bg , в което зададе въпросите на италиански език, а волейболната звезда отговори на български език.

“Наистина, по-добър метод да се разделя с Тренто нямаше! Щеше да е тъжно, в случай че не бяхме победили, в случай че не бяхме съумели да спечелим. Но все пак, аз съм удовлетворен. Направих два доста положителни сезона с Тренто. За страдание от следващата година няма да съм тук, само че ще ги виждам като противници ”, съобщи Матей Казийски пред Лука Муцоли от Volleyball.it за Sportal.bg на чист български език.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР