Българската волейболна звезда Матей Казийски и неговият Итас (Тренто) се

...
Българската волейболна звезда Матей Казийски и неговият Итас (Тренто) се
Коментари Харесай

Матей Казийски с 27 точки, Тренто на финал за Купата

Българската волейболна звезда Матей Казийски и неговият Итас (Тренто) се класираха за огромния край на шампионата за Купата на Италия. Казийски и компания направиха необикновен обрат от 0:2 до крайното 3:2 (33:35, 22:25, 25:19, 25:16, 15:9) срещу Алианц (Милано) във втория полуфинал от финалната четворка на конкуренцията, игран довечера в цялостната зала на Двореца на спорта в Рим.

Това беше втори следващ подобен поврат за трентинци против Милано в границите на седмица, откакто предходната седмица ги биха още веднъж с 3:2 гейма в мач от Суперлигата на Италия, предава Спортал. 

Така Тренто се класира за своя втори следващ и общо 9-и край за Купата на Италия. " Жълто-сините " ще играят за своя 4-и трофей в историята и първи от далечната към този момент 2013-а година.

На финала Казийски и съотборниците му ще играят против изненадата Пиаченца, който по-рано през днешния ден прекъсна невероятната серия от 33 следващи победи на гранда Перуджа, като го би изрично с 3:0 гейма в първата полуфинална среща. Големият край за Купата на Италия е на следващия ден (26 февруари) от 17,00 часа българско време и ще бъде даван директно по Max Sport 1.

Матей Казийски изигра нов страховит мач и бе над всички за Тренто с 27 точки (1 блок, 1 ас) за успеха. Алесандро Микиелето добави още 23 точки (1 блок, 3 аса) за триумфа.

За отбора на Милано японският национал Юки Ишикава заби 21 точки (1 блок, 1 ас). Осниел Мергарехо Ернандес (1 блок, 1 ас) и олимпийският първенец Жан Патри (1 блок) приключиха с 14 и 13 точки, само че и това не оказа помощ за победа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР