Българската волейболистка Добриана Рабаджиева и нейният Гуанджоу Евъргранд претърпяха първа

...
Българската волейболистка Добриана Рабаджиева и нейният Гуанджоу Евъргранд претърпяха първа
Коментари Харесай

Доби Рабаджиева и Гуанджоу паднаха от Конеляно на клубния Мондиал

Българската волейболистка Добриана Рабаджиева и нейният Гуанджоу Евъргранд претърпяха първа загуба на Световното клубно състезание, което се организира в Шаосин. Доби Рабаджиева и съотборничките й отстъпиха на първенеца на Италия Имоко Волей (Конеляно) с 0:3 (16:25, 22:25, 21:25) във втория си мач от Група А на клубния Мондиал, игран този следобяд пред близо 3500 фенове.

Така Гуанджоу е на 3-о място във краткотрайното класиране с 1 победа, 1 загуба и 3 точки, с колкото е и турския гранд Еджзаджъбашъ ВитрА (Истанбул), който през днешния ден би бразилския Итамбе Минас с 3:0 гейма. Двата отбора ще се изправят един против различен в пряк конфликт за второто място и класиране на полуфиналите. Срещата е в петък (6 декември) от 11,00 часа българско време.

От друга страна Конеляно си обезпечи класиране за полуфиналите, откакто е с 2 победи от 2 мача и 6 точки досега. В последния си дуел в петък от 04,00 часа сутринта италианският отбор ще играе с Итамбе Минас, който пък е с 2 загуби до в този момент и сигурно отпада от шампионата.

Доби Рабаджиева стартира като титулярка своя отбор, само че бе заменена след втория гейм. Българката се регистрира с едвам 4 точки (57% успеваемост в атака) . Най-резултатна за Гуанджоу бе Яо Ли с 10 точки (45% успеваемост в атака).

За отбора на Конеляно звездата Паола Егону бе над всички с 19 точки (1 блок, 1 ас и 50% успеваемост в атака) за успеха. Американската националка Кимбърли Хил пък добави още 15 точки (1 блок и 54% успеваемост в атака) за успеха.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР