Българската топ-звезда в тениса Григор Димитров приключи с участието си

...
Българската топ-звезда в тениса Григор Димитров приключи с участието си
Коментари Харесай

Григор отпадна в Монте Карло

Българската топ-звезда в тениса Григор Димитров завърши с присъединяване си на шампионата от сериите Мастърс в Монте Карло, откакто беше надвит от чеха Иржи Лехечка в два сета 7:6 (4), 6:4.

Димитров, който предходната година доближи до полуфинала, ще загуби много точки и това ще му се отрази на класирането в международната класация другата седмица.

Мачът стартира с два разменени пробива. След това в този първи сет българинът поведе с 5:3. Но настъпи срив в играта му и загуби идващите три гейма, с което стана 6:5 младия чех. Димитров взе последното си подаване и изпрати частта да се взема решение в тайбрек. Там българинът пропусна да вземе два свои сервиса и изостана с 3:6. След това от втория си сет-пойнт, Лехечка взе частта и поведе.

Втората част мина в доста равностойни първи осем гейма, като и двамата заложиха на несъмнено и пробиви нямаше. Много уморителен за Григор беше осмият гейм при подаване на съперника му, който продължи осем минути. След като поведе с 40:15, Лехечка имаше още на два пъти задатък за спечелването на гейма. Но Димитров не се предаваше и се бори до последно. В последна сметка с много атрактивно разиграване и диагонален дроп-шот осигуриха триумфа на Лехечка за 4:4.

Мачът обаче се позволи в идващия девети гейм при подаване на Григор. Българинът позволи пагубен пробив на нула, като множеството от офанзивите му излязоха в навън. След това Лехечка затвори подаването си на 15 с ас от първата си опция и продължава в третия кръг.

До през днешния ден двамата имаха по една победа, а в този момент Лехечка е с преимущество в салдото. В идващия кръг намиращият се на 42-о място в ранглистата на АТР чех ще играе с спечелилия от срещата Стан Вавринка – Тайлър Фриц.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР