Българската свобода има свой връх и той се нарича Шипка.

...
Българската свобода има свой връх и той се нарича Шипка.
Коментари Харесай

Донев: И днес родината ни има нужда от своите опълченци по дух

„ Българската независимост има собствен връх и той се назовава Шипка. Всяка педя земя тук споделя трагичната история на българската независимост, пропита с кръвта и саможертвата на предците ни. “

Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев на връх Св. Никола (Шипка) – на Паметника на свободата, където се организира тържеството по случай 145-ата годишнина от Освобождението на България, съобщи БГНЕС. Речта на министър-председателя беше съпроводена от протестни възгласи.
Да носиш България в мозъка и сърцето си не е отживялост. И през днешния ден родината ни има потребност от своите опълченци по дух и своите идеалисти по душа. Които ще се отрекат и ще загърбят персоналните си ползи и желания и ще се отдадат на общонационалната идея за свободна, самостоятелна и мощна България. Това е наследството, което ни завещаха опълченците на Шипка.
„ Връх Шипка е свято място, което не търпи нечисти думи и недостойни действия. Връх Шипка е място, в което се стъпва като в храм - с религия в сърцето, самоуверено, само че безшумно, тъй като под нозете ни стоят костите на опълченците, които браниха този връх до финален мирис. Днес, когато честваме 145 години от Освобождението на България, ние се прекланяме пред паметта на хилядите знайни и незнайни българи, които, изправени пред избора независимост или гибел, избраха България “, сподели още Донев.

Вижте още във видеата.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР