Българската строителна компания Главболгарстрой“ създава Международен консултативен съвет, който ще

...
Българската строителна компания Главболгарстрой“ създава Международен консултативен съвет, който ще
Коментари Харесай

Гюнтер Ферхойген оглавява новия Международен борд на „Главболгарстрой“

Българската строителна компания „ Главболгарстрой “ основава Международен съвещателен съвет, който ще взе участие при вземането на решения по основни въпроси от интернационален темперамент, свързани с бъдещото развиване на групата. Новата конструкция ще оглави някогашният еврокомисар по разширението Гюнтер Ферхойген.

Международният съвещателен съвет идва в отговор на повишените задължения и действия на „ Главболгарстрой “ отвън страната. От няколко години компанията има Представителен офис в Брюксел и членува в редица европейски и интернационалните секторни организации.

Целта на новосъздадения систематичен орган е да събере екип от потвърдени и обществено приети експерти със забележителен опит в областта на бизнеса, политиката и университетските среди. Те ще поддържат членовете на УС и Народно събрание на компанията, като дават своята експертиза, както и визията си за разнообразни професионални и локални вероятности.

Бордът ще се състои в началото от трима членове, всеки с избран сектор на база опита и квалификациите им. Експертите ще работят взаимно с управлението на ГБС при правенето на тактики за развиване на бизнеса и по тематики от публичен и интернационален темперамент. Ще сътрудничат и в региона на корпоративната обществена отговорност, маркетинга, ръководството.
Кой влиза в новия съвет?
Начело на Международния съвещателен съвет на „ Главболгарстрой “ застава опитният немски политик и началник – Гюнтер Ферхойген. Той е някогашен Заместник-председател на Европейската комисия при мандата на Комисията „ Барозу I “, като поредно е заемал и постовете на Eврокомисар по разширението (1999 - 2004 г.) и на Европейски комисар по предприемачество и промишленост (2004 - 2010 г.).

Освен че ще оглави борда, Ферхойген ще поеме географския фокус „ Европейски Съюз и Западна Европа “, а тематиките от ресора му ще включват промишленост, инфраструктура, стопанска система и европейски връзки.

За член на Международния съвет е определена и доктор Анн Блънцер – Изпълнителен шеф на Института по енергетика „ Ралф Лоу “ и учител по енергетика, ръководство и водачество в Тексаски християнски университет (Texas Christian University). Д-р Блънцер ще работи с ГБС по въпроси от региона на енергетиката, ръководството и нововъведенията, поемайки географския район на Северна Америка и по-конкретно на Съединени американски щати.

Третият член на Борда е Симеон Цомокос, създател и Президент на „ Икономическия конгрес Делфи “. Той ще дава отговор за Югоизточна Европа, Западните Балкани и Средиземноморието, като ще се концентрира върху тематики, свързани с районната съгласуваност, стопанска система и бизнес.

С привличането на опитни специалисти и построени експерти, „ Главболгарстрой “ цели да разшири и надгради експертизата си по водещи тематики от европейско и световно значение. Тези потвърдени в региона си водачи ще наблюдават трендовете на интернационалните пазари, ще дават разбори на макроикономическия, геополитически, политически, обществен и екологичен подтекст, въз основата на които ще се създават стратегически рекомендации за разкриване на нови бизнес благоприятни условия и вероятности, гарантирайки продължаването курса на стабилно развиване на компанията.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинГлавболгарстрой Гюнтер Ферхойген Консултативен съвет ПоследниНай-четениКомпании 124 Гюнтер Ферхойген оглавява новия Международен ръб на „ Главболгарстрой “ Бюджет и финанси 184 Финансовото министерство чака „ Лукойл “ да внесе в бюджета 100 млн. лева до дни Компании 240 След анкета: Мъск напуща ръководството на Twitter Компании 172 Натриевият реактор на Гейтс ще се забави с 2 години поради войната Любопитно 10919 Американски режисьор снима „ най-красивия голф клуб в света “ в България Компании 2147 Yettel възнамерява да събере 127 тона електронни боклуци до 2028 година Наука 1812 Нов спътник в космоса „ трансформира играта “ в разбирането за климата Накратко 1712 Вечерни вести: Първи транш по ПВУ; Българска компания проби в Съединени американски щати Всички новиниОще от КомпанииВиж всички
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР