Българската страна ще създаде всички необходими условия за гражданите на

...
Българската страна ще създаде всички необходими условия за гражданите на
Коментари Харесай

Събев: Ще създадем условия хората от РС Македония да пътуват бързо до курортите ни

Българската страна ще сътвори всички нужни условия за жителите на Северна Македония да пътуват бързо и комфортно до планинските и черноморски курорти у нас. Това съобщи министърът на превоза и известията Николай Събев по време на среща с министъра на превоза и връзките на Северна Македония Благой Бочварски. Двустранната среща е в границите на визитата на формалната българска делегация, водена от министър-председателя Кирил Петков, оповестиха от Министерството на превоза и известията.

Откриването на директна въздушна линия сред София и Скопие е бил един от акцентите в диалога. "С възобновяването на полетите двете столици ще бъдат на 20-минутно разстояние по въздух ", е споделил министър Събев. Той е показал, че държавното управление ще сътвори всички условия за българските самолетни компании да летят по тази линия.

Транспортният министър е изразил подготвеност българската страна да окаже експертна помощ при проектирането на трансграничния железопътен тунел "Деве Баир ", част от Коридор 8. "Целта е да реализираме оперативна съгласуемост на двата плана и използване на европейските стандарти за този вид инфраструктура ", прецизирал още Събев.

Двамата министри са разискали модернизирането на граничните пунктове, както и откриването на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Клепало " сред общините Струмяни и Берово.

По време на двустранната среща министър Бочварски е подарил на министър Събев част от железопътна релса, като знак на волята на македонската страна за създаване на железопътна съгласуваност сред двете страни в оптимално къси периоди.

Министрите са се разбрали да продължат диалозите по всички тематики на равнище работни групи, които ще бъдат образувани още идната седмица.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР