Българската страна има готовност да предостави стимулиращи летищни такси и

...
Българската страна има готовност да предостави стимулиращи летищни такси и
Коментари Харесай

Редовни полети между България и Саудитска Арабия, обсъдиха заместник-министър Върбанов и пълномощен министър Наиф бин Асаи

Българската страна има подготвеност да даде стимулиращи летищни такси и подобаващи времеви шпации за кацане и политане на авиопревозвачи, които да реализират постоянни полети сред София и Рияд и Варна – Дамам.

Това съобщи заместник-министърът на превоза и известията Владимир Върбанов по време на среща през днешния ден със заместник-посланика на Кралство Саудитска Арабия и пълномощен министър Н.Пр. Наиф бин Асаи.

За да стартират да експлоатират въздушните линии, операторите би трябвало да дават нужната документи пред въздухоплавателните управляващи на отсрещната страна и да подадат поръчка за осъществяването на полетната си стратегия.

Заместник-министър Върбанов връчи покана, която ще бъде изпратена и по дипломатически път към министъра на превоза и логистичните услуги министър Салех ал Джасер за посещаване в България. По време на визитата се чака да бъде подписана Спогодба за въздушни известия.

По време на диалога през днешния ден беше очебийно, че Саудитска Арабия е доста значим сътрудник на България в Близкия изток, а нашата страна е с основна районна роля в Европа за Саудитска арабия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР