Българската страна е провела консултации с представители на Република Северна

...
Българската страна е провела консултации с представители на Република Северна
Коментари Харесай

Искаме от РСМ бърз механизъм за комуникация при задържане на българи

Българската страна е провела съвещания с представители на Република Северна Македония на 1 март в София , акцентът - да се вземат ограничения за възстановяване на съдействието сред двете страни съгласно конвенцията, подписана преди 23 година

Това сподели зам.-министър в Министерство на външните работи Kостадин Коджабашев на конференция през днешния ден.

Исканията на България са били: Да се сътвори бърз механизъм за връзка сред консулствата. Страната ни е показала случаите на арестувани на контролно-пропусквателен пункт български жители, при които посолството не е било известено, коментирано е влизане на непознати жители на територията на всяка от страните и един случай на 17 февруари на недопускане на територията на РСМ на двама души с българско и македонско поданство, които са правили транспорт на български книги, непредназначени за продажба. Поискано е от македонска страната оптимално бързо известяван при ПТП.

България няма да се меси в преброяването на популацията в Косово и Албания, а единствено приканва за европейски способ за броене без значение от пол и раса всеки да се запише за подобен, за какъвто се смята, стана ясно на брифинга.

По мотив деня, в който се отбелязва спасяването на българските евреи Коджабашев рапортува, че министърът на външните работи Николай Милков е получил благодарствено писмо от правозащитни организации за.

На конференцията бе дадена информация за среща на Николай Милков в Женева, където още веднъж страната ни е " осъдила нашествието на Русия в Украйна и е поискала търсене на отговорност измежду причинителите ". България желае влизане в действие за всеобхватна възбрана за нуклеарни опити и е подлагала на критика напускането на Русия от контракта за разоръжаване с искане Владимир Путин да изостави нуклеарната реторика.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР