Българската столица се нарежда пета сред най-спокойните места за почивка

...
Българската столица се нарежда пета сред най-спокойните места за почивка
Коментари Харесай

София е пета в класацията на най-спокойните места за почивка в Европа

Българската столица се подрежда пета измежду най-спокойните места за отмора в Европа, съгласно ранглиста на английската компания HAYPP. София дели позицията с Марсилия. Класацията е направена въз основа на разбор на данни по няколко индикатора, измежду които достъп до градски превоз, естествени кътчета, места за спа и водолечение.

На първо място в класацията за градове с най-ниски равнища на стрес е френският град Ница. По отношение на опциите за релаксация, той получава 75,4 от 100 точки. Разположен на Френската ривиера, градът обезпечава елементарен достъп до градски превоз и 49 естествени кътчета, на които туристите да се насладят на хубостта му.

На второ място със 75,2 точки от 100 е Осло. Норвежката столица се предлага като дестинация за всички, които желаят да избегнат летните жеги. Осло има 81 естествени кътчета и 43 места за спа.

Трета е австрийската столица Виена с 68,2 от 100 точки. До комфортен градски превоз имат достъп 97,3% от хората, а посетителите могат да избират сред 112 места за спа.

На четвърто място в класацията е Рейкявик в Исландия. Там има 31 места за спа, измежду които и горещи извори. Градът има малко над 120 хиляди поданици, което го прави подобаваща дестинация за туристи, които желаят да избегнат тълпите и да се насладят на мир и тишина.

София си поделя петото място с Марсилия, като двата града имат 62,8 от 100 точки. София изпреварва Марсилия по места, свързани със спа и релаксация – 107, до момента в който във френския град те са 72. За сметка на това Марсилия изпреварва българската столица във връзка с места измежду природата – 52 против 36.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР