Българската спортна федерация по шахмат (БСФШ) е приета за член

...
Българската спортна федерация по шахмат (БСФШ) е приета за член
Коментари Харесай

България отново е член на Европейския шахматен съюз

Българската спортна федерация по шахмат (БСФШ) е призната за член на Европейския шахматен съюз (ECU). Това се е случило на съвещание на борда на съюза на 21 януари. Членството е краткотрайно, като финалното решение за него би трябвало да бъде взето на генералната асамблея на съюза през тази година.

В писмото, подписано от президента на европейския шахмат Зураб Азмайпарашвили, се споделя, че БСФШ към този момент може да записва състезатели и тимове, които да вземат участие в европейските шампионати и шампионати.

Българската спортна федерация по шахмат беше основана при започване на октомври след обединяване на четири други федерации. Чрез нея България получи покана за присъединяване на европейското отборно състезание за дами, където българският отбор завоюва купата. По време на европейското се организира и конгресът на ECU, в който Василев взе участие и България имаше представител за първи път от 7 години.

През декември БСФШ беше призната за член и на Международната федерация по шахмат (FIDE).

Международното утвърждение не взема решение проблема с шахмата в България, където лиценз от Министерството на младежта и спорта (ММС) има Българска федерация по шахмат 2022. Тя апелира решението на FIDE в Спортния трибунал в Лозана и отхвърли препоръчаното от БФСШ обединяване.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР