Българската социална система връща децата в семейството, а не ги

...
Българската социална система връща децата в семейството, а не ги
Коментари Харесай

Сачева: Българската социална система връща децата в семейството, а не ги отнема

Българската обществена система връща децата в фамилията, а не ги лишава, съобщи пред бТВ министър Деница Сачева във връзка Закона за обществените услуги.
Случващото се сега е комбинация от боязън и съмнение и най-много от българи в чужбина, които пробват да пренесат отрицателния опит от непознатите модели у нас.
Винаги се работи със фамилията, съобщи още Сачева и още веднъж посочи, че извеждане от фамилията е последна мярка, към която се прибягва когато са изчерпани всички други варианти и постоянно се произнася съдът.
Независимо от това, че някой се пробва да наложи митологията, че в България се построява обществена полиция, истината е, че обществените служащи няма по какъв начин да знаят по кое време има проблем, в случай че те не получат съответния сигнал за това.
Социалните служащи работят тогава, когато имат такива сигнали. Например, казусът в Сотиря, където обществените служащи работят с Мартин Трифонов 4 години и той стартира още веднъж да има проблеми при навършване на пълноправие, съобщи Сачева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР