Българската социалистическа партия започва подписка сред българските граждани, които са

...
Българската социалистическа партия започва подписка сред българските граждани, които са
Коментари Харесай

БСП търси подписи за спиране на сделката за ЧЕЗ

Българската социалистическа партия стартира подписка измежду българските жители, които са клиенти от ЧЕЗ, с цел да се задейства процедури по групов иск по договорката.

Социалистите са решени да вкарат договорката на ЕРП-то в съда, съобщи водачът на социалистите Корнелия Нинова на брифинг в централата на партията откакто се срещна с чешкия дипломат у нас.

Социалистите интензивно беседват от няколко дни с адвокати, експрети по европейско право и комерсиално право , с цел да видят и преценяват опциите за завеждането на подобен групов иск. Все още не е ясно обаче продажбата на ЧЕЗ в кой съд ще бъде импортирана - български или чешки. От думите на Нинова стана ясно, че е налична упоритостта това да се случи даже и в чешки съд.

Иначе от Българска социалистическа партия са възмутени от последното развиване по случая с продажбата на ЧЕЗ на " Инерком България ".

Според Нинова с дейностите си държавното управление и персонално министър председателят Борисов е сложил " 3 милиона български жители на колене пред Гинка ".

Премиерът Бойко Борисов се докара до такава степен да се моли на Гинка да трансферира акции на ЧЕЗ на страната, в по-унизително състояние не сме били, сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Според оценката на социалистите, министър председателят Бойко Борисов търси под паника избавление в две направления.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР