Българската социалистическа партия има претенции за джентълменско отношение към нея

...
Българската социалистическа партия има претенции за джентълменско отношение към нея
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: Нов кабинет на основата на българския интерес

Българската социалистическа партия има искания за джентълменско отношение към нея от страна на президентството и нищо повече. Ние не се бъркаме в работата на президента и нашите искания са той също да не се бърка в нашите вътрешнопартийни каузи. Това съобщи националният представител от " Българска социалистическа партия за България " проф. Румен Гечев пред Нова телевизия.

Триморието е проблем. Ето, имаме разминаване във връзка с Димитър Стоянов от президентството, който извади някакви бележки за доставката на оръжия. Българска социалистическа партия е срещу износа на оръжия - нито за Русия, нито за Украйна. Корнелия Нинова като министър дава отговор за износа на оръжия, само че тя подписва последна. Там се подписват и шефовете на ДАНС, които са назначени от президентството. Несериозно е, когато имаш представители в комисията, да твърдиш, че нещо не е редно.

Пример за интервенция са и думите на вицепрезидента Илияна Йотова. Тя сподели още в първите дни на новото държавно управление, че то няма да получи и 100 дни, въпреки това да е интернационална процедура. И, второ, тя сподели, че обществената политика на кабинета е неуспех, а това не е правилно. Благодарение на Българска социалистическа партия в бюджета ще има над 23 милиарда лв. за обществени придобивки. И не ми се връзва тъкмо Йотова да каже, че обществената политика на държавното управление е неуспех.

В България протичат процеси, които са свързани с геополитическите спорове и разбърквания в света. Конфликтите не са персонални, както някои се пробват да ги показват. Тук става дума за доста сериозна политическа борба. Някои хора не се помиряват с кардиналната позиция на Българска социалистическа партия, които желаеме да се поддържа един добър баланс.

Много значимо е да приемем бюджета, с цел да отидат средствата до работещите български фамилии и българските пенсионери. Мисля, че здравият разсъдък надвива. Според мен няма партия, която в изискванията на предизборна обстановка да провали бюджета и да лиши над 2 милиона пенсионери и стотици хиляди български фамилии от данъчни преференции, както и от спомагателни средства за опазване на здравето. След като е взето решението за пенсиите, то средствата ще стигнат до възрастните хора, даже това да е с струпване през август.

Спрямо Брутният вътрешен продукт България има един от най-ниските външни задължения. Несъстоятелни са обвиняванията на ГЕРБ за натрупването на колосални задължения. Когато те поеха властта през 2009-а, имахме дълг в размер на 13,5%, т.е. при тях нашият дълг беше подсилен.

С " Продължаваме промяната " имаме външнополитически разлики, някои от които са със мощно икономическо влияние. Това, което бихме упорствали при договарянията, е да сме деликатни с външнополитическите оценки. Това, което вършат европейските страни, е да не престават да държат " Газпром " като конкурентен снабдител. Нека има конкуренция, тъй че българският бизнес да получи положителни цени. Българска социалистическа партия има решение на своя Национален съвет и настояваме да бъдат водени договаряния с " Газпром ".

В тези условия България има потребност да бъде образувано държавно управление, само че това не може да е непременно и въпреки всичко би трябвало да има избрани граници. Тези правила би трябвало да бъдат на основата на българския интерес. Има Такъв Народ пращат сигнали, че са подготвени да водят диалози и там би трябвало да се търси капацитет.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР