Българската състезателка по джудо Ивелина Илиева даде интервю пред сайта

...
Българската състезателка по джудо Ивелина Илиева даде интервю пред сайта
Коментари Харесай

Ивелина Илиева: Виждам няколко момичета, които могат да ме наследят

Българската състезателка по джудо Ивелина Илиева даде изявление пред уеб страницата на Европейския джудо съюз в навечерието на надпреварата от Европейската купа в София, което ще се организира в " Асикс Арерна ".

Илиева, която към този момент 16 години се бори на татамито споделя, че най-сетне вижда състезателки, които могат да я наследят.

" Най-накрая виждам няколко девойки, които могат да ме наследят. В моята страна дамите са уплашени, нашата просвета е друга. Ние сме спортна нация, само че единствено на равнище наслаждение. Веднага щом няма резултати - стопират, което постоянно се случва рано. И при мен беше по този начин. Трябваше да бъда търпелива, да работя интензивно, само че единствено малко на брой могат да го преодолеят. Понякога бях ядосана на моя треньор и на света, тъй като се постановяваше да пътувам сама, да бъда сама по лагери, беше мъчно. Но това сигурно ме направи по-силна и по-уверена ", стартира Илиева.

Българката продължава да се готви с персоналния си треньор Свилен Скерлев, само че и от близко следи подготовката на младите състезателки. Илиева прекъсна за малко кариерата си, само че предходната година се завърна с бронз от Големия шлем в Баку в обичайна за нея категория до 57 кг.

" Никога не съм мислила да трансформирам категорията. Просто би трябвало да бъдеш порядъчен и да поддържаш несъмнено тегло в предсъстезателния интервал ", добави европейската вицешампионка от 2016-та.

Пред уеб страницата на Европейски джудо съюз приказва още и треньорът на родните национали Ален Шмид, който съобщи, че сега се работи за построяването на женски народен тим.

" Първо, желаех да основа един доста добър екип, тъй като преди имаше една неорганизираност. Идеята беше да сме сплотени като семейство и тази сила да използваме всеки ден в работата си. Имаме ли го това, джудото не е мъчно. Смятам, че се получи. Отборът има огромен прогрес и това доста ме радва. Преди федерацията не обръщаше внимание на женското джудо. Ивелина се приготвяше с треньора си и това беше. Сега сме фокусирани върху построяването на женски тим, те стават все по-силни дружно, обичат да упражняват, имат вероятност. Не е елементарно, когато нямаш цели ", споделя Шмит, бронзов медалист от Световно състезание и притежател на голям брой оценки от влиятелни шампионати.

Европейската открита купа " Освобождение " ще се организира този уикенд в София, като в конкуренцията, която е и олимпийска подготовка ще се включат общо 430 джудисти от 45 страни. България ще бъде показана с рекорден брой състезатели - 43 - 31 мъже и 12 дами. Входът за феновете е свободен.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР