Българската прокуратура е изпратила документи до Украйна за предварително задържане

...
Българската прокуратура е изпратила документи до Украйна за предварително задържане
Коментари Харесай

Прокурор: Арестът на Брендо в Украйна се оказа правен прецедент. Търсен е от три държави |

Българската прокуратура е изпратила документи до Украйна за авансово задържане на Евелин Банев - Брендо, само че казусът е юридически казус, разгласи зам.-градският прокурор на София Иво Илиев пред Българска телеграфна агенция.

Преди няколко дни край Киев. Банев се е укривал в къща до украинската столица, в която е отглеждал марихуана, излиза наяве от уеб страницата на украйнската полиция. При претърсването е открита нарколаболатория, растения канабис, пакети с подготвена за продажба трева и подправени документи. Заедно с Брендо са арестувани румънец и молдовец.

През 2018 година висшият съд постанови дефинитивна присъда за Банев от 6 година затвор. Делото против него продължи години и бе по обвиняване за разпространяване на опиати и пране на пари. Банев има присъди в Италия и Румъния.

Именно данните по българското дело са изпратени на украинските управляващи. Така Банев е арестуван за 20 дни - до 25 септември. До тази дата България би трябвало да прати молба за екстрадиция и това към този момент е направено. Какво ще е крайното решение и по кое време, не може да се кажа, защото законодателството на двете страни е друго, разясни Илиев.

Прокурорът посочи, че казусът с Банев е самобитен юридически казус, тъй като той е човек, който търсят три страни. Логиката е като български жител арестуваният да бъде върнат у нас. Има обаче колизия с италианската присъда, тъй като тя е най-тежка, уточни Иво Илиев.

Ако бъде върнат в България, страната ни ще изиска информация за останалите присъди. При тази хипотеза важат правата за сливане на присъди, добави зам.-градският прокурор.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР