Българската прокуратура да покаже на българското общество не само пресконференции,

...
Българската прокуратура да покаже на българското общество не само пресконференции,
Коментари Харесай

Бориславова: Надявам се прокуратурата да покаже не само пресконференции, но и резултати


Българската прокуратура да покаже на българското общество освен конференции, само че и резултати от съответни дейности – това е апелът към държавното обвиняване, който насочи представителят на държавното управление Лена Бориславова. Тя направи изказване, откакто по-рано през днешния ден прокуратурата направи „ преглед “ на политическите изказвания, които дефинира като погрешни и в него влязоха 14 изявления на представители на властта и едно на Владислав Горанов.

„ За нас будят учудване редица обстоятелства и държанието на прокуратурата, като образец бих дала събитието, че на българската прокуратура лиши повече от 2 години, с цел да пожелае да разпита лице, готово да даде показания за осъществени закононарушения и корупция. В същото време, за по малко от 2 часа българската прокуратура съумя да открие досъдебно произвеждане против вицепремиер за присъединяване в диалог, в който той не е взел участие и който не се е състоял “, уточни Бориславова.

Тя изрази недоумението си и от ироничната покана на Специализираната прокуратура да ѝ бъде изпратен лист с политически лица, които би могла да проверява: „ Не е роля на изпълнителната власт да дава инструкции на прокуратурата кого да проверява роля на изпълнителната власт е да помогне на прокуратурата да проверява, който тя пожелае. (…) Ако прокуратурата има остарели привички, ги поканвам най-учтиво да не ни ги постановат “.

Очаквайте детайлности!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР