Българската продукция на пазарите ще е по-малко, заради нарасналите разходи

...
Българската продукция на пазарите ще е по-малко, заради нарасналите разходи
Коментари Харесай

Илия Гатев: Българската продукция на пазарите ще продължи да намалява

Българската продукция на пазарите ще е по-малко, поради повишените разноски и поради рецесията. Това съобщи изпълнителният шеф на най-голямата зеленчукова борса в страната край пловдивското село Първомай Илия Гатев в ефира на Нова нюз.
Прочетете още
„ Вносът е непрекъсната големина, не мисля, че това ще се промени в бъдеще. Единствено, в случай че намерим по-ефективна помощ за нашите аграрни производители, тогава може да има наклонност. В тази рецесия, не мисля, че може да приказваме за това. Традиционно внасяме плодове и зеленчуци от Гърция, от Турция, и при тях има леко покачване ”, изясни Гатев.

Поевтиняват оранжерийните домати с 0,6% - до 3,33 лева за кг, краставиците, картофите. В същото време нарастват бананите, ябълките, зелето и морковите. Между Великден и Гергьовден няма да има ново поевтиняване, цените ще останат постоянни. В рамките на месец поевтиняването е с повече от 20%, само че на седмична база е по-малко, изясни Гатев. Според него е обикновено цената на пресните картофи да е по-висока, тъй като в този момент излизат.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР