Българската позиция на държавно ниво за РСМ няма как да

...
Българската позиция на държавно ниво за РСМ няма как да
Коментари Харесай

Спорната тема „Северна Македония“

Българската позиция на държавно равнище за РСМ няма по какъв начин да бъде изменена бързо, в случай че 80% от българите не престават да бъдат изрично срещу повдигане на ветото. Това сподели политическият анализатор Кристиян Шкварек в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Това, което България би трябвало да направи първо, е да изкристализира своята позиция за това какво тъкмо желае от Македония. „ Както и от западните сътрудници, които би трябвало да отидат там и да натиснат Скопие, с цел да се случат тези неща. Важно е да не се случва бързо.

Журналистът Бойко Станкушев счита, че България има преимуществото на участието си в Европейски Съюз и би трябвало да го употребява в решаването на проблемите на европейско ниво. Ще се наложи обаче да създадем и някои взаимни отстъпки. „ И от двете страни на преговорната маса би трябвало да се почисти всичко, което може да се почисти, бързо, с цел да се даде знак, че може да се напредне ", съобщи той.

Според него без вписването на българския народ в Конституцията като държавотворен няма да се напредне в договарянията сред двете страни.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР