Българската политика по македонския въпрос не може да излезе от

...
Българската политика по македонския въпрос не може да излезе от
Коментари Харесай

Президентът на Северна Македония: България все още живее във времето на Живков

 " Българската политика по македонския въпрос не може да излезе от матрицата на живковизма ", това съобщи в телевизионно изявление президентът на Северна Македония Стево Пендаровски. Така той характеризира формалната българска позиция от вторник, с която страната ни спря началото на договаряния за присъединение на Скопие към Европейския съюз, заяви БНР.

" Основоположник на позицията, че не съществува македонски народ и македонски език е Тодор Живков. Това на процедура значи, че актуалната българска политика, държавното управление и опозицията са идентични и не са излезли от матрицата на живковизма и на тяхната комунистическа историография “, съобщи Стево Пендаровски, като добави, че българската позиция не се поддържа от нито една друга страна в Европейския съюз.

Все отново съгласно Пендаровски би трябвало да продължи да се търси решение, само че единствено посредством научни и исторически обстоятелства, а не с политика. Реални шансове не съществуват. Някакви минимални шансове съществуват, само че действителни, огромни, за жалост няма, уточни президентът на Северна Македония.

Ето по какъв начин разяснява във Facebook думите на Пендаровски във Facebook евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев: " Браво на Пендаровски! Най-накрая разбрахме какво се е случило: Христо Татарчев, Гоце Делчев, Дамян Груев, братя Миладинови, Григор Пърличев и всички други възрожденци и революционери са се самоопределяли като българи, тъй като са следвали инструкциите на Живков. Същото по този начин и Цар Самуил и синовете му са се писали " по жанр български “ под натиска на " правешкия пътешественик във времето "! “.

От своя страна в интервю за предаването " Събота 150 “ дългогодишният сътрудник на БНР в Скопие Мартин Минков посочи, че неналичието на разговор и оставането в сегашната обстановка ще докара до негативи за прагматичното държавно управление на премиера Зоран Заев
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР