Българската платформа за онлайн резервации на къмпинги и каравани Karavani.bg планира

...
Българската платформа за онлайн резервации на къмпинги и каравани Karavani.bg планира
Коментари Харесай

Българска платформа за къмпинг резервации стъпва в Гърция и Румъния

Българската платформа за онлайн резервации на къмпинги и каравани Karavani.bg планира да навлезе на пазарите в Гърция и Румъния още при започване на идната година. В южната ни съседка уеб сайтът ще разрешава резервации на каравани и къмпинги, а в северната – резервация тук-там от този вид в България.

За да поддържа експанзията си, платформата съумя да получи от фонда за рискови вложения Inovation Capital финансиран ев размер на 50 000 евро.
Нови благоприятни условия
В момента фокусът ни е да привличаме още вложители и планираме серия от събития, в които да разкажем повече за нашата компания и да търсим нови партньорства. Ще дадем опция и на микроинвеститори да вземат участие с капитал от 1500 лева и нагоре. Така те ще получат дребен дял в компанията, както и спомагателни изгоди, свързани с отстъпки “, споделя Николай Неков, създател на Karavani.bg пред Economic.bg

Компанията възнамерява да развие по-сериозно опциите за реклама в платформата. Започнали са към този момент договаряния и с други фондове за привличане на спомагателна доза пресен капитал. Но все още главният фокус е излизането на гръцкия и румънския пазари. За момента от българския стартъп се въздържат от коментар какъв брой каравани и къмпинги в Гърция ще са налични през платформата. 25 са местата за настаняване от този вид, които могат да се резервират през платформата на територията на България, от общо 50 къмпинга в цялата страна.

Karavani.bg започва през 2021 година, а аудиторията на платформата е близо 100 000 души.
Предизвикателствата пред къмпинг туризма
Коронавирус рецесията вдъхна живот на доста къмпинги в България и разви бранша, само че пропуски в законодателството основават спънки пред това да се основат къмпинги, с които България да бъде конкурентна на прилежащи страни.

Процентът нощувки в къмпинги за Европа през 2021 г е 18.5%, а за България е 0.5% публично. Неков споделя, че импровизирано числата в България са от 2 до 4 пъти по-високи, защото не се регистрират доста постоянно къмпингите.

Основното предизвикателство пред нас са разбиранията на огромна част от хората и асоциациите, свързани с къмпинга. Защото къмпингите надалеч не са това, което бяха. Със сигурност се усеща доста неналичието на приспособено законодателство, което да регламентира и да сътвори предпоставки за още по-бързо и конкурентно развиване на бранша по отношение на прилежащи страни “, споделя още Неков.

" В момента е много мъчно да се направи къмпинг, който дава отговор на всички условия, и за момента българското законодателство не разрешава това да се случи в доста зони ", споделя още той.

Припомняме, че специалисти работят по промени в категоризацията на къмпингите в страната по европейски модел.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетининвестиции къмпинг онлайн резервации Фонд за рисков капитал ПоследниНай-четениКомпании 144 Българска платформа за къмпинг резервации стъпва в Гърция и Румъния Бюджет и финанси 160 Субсидиите за общинските компании нарастват четирикратно за 10 години Екология 504 Как повишаването на популацията въздейства на климатичните промени? Личности 4412 Милионер в Америка: Кой е един от най-успелите български емигранти? Компании 16258 Exe Solar построява цех за 13 млн. лева в Ямбол Имоти 15161 След невъобразим растеж: Охлаждането на имотния пазар в България стартира Компании 14317 Европейски фешън колос навлиза на Балканите Лукс 11350 Pangeos – гиганският плаващ град за $8 милиарда Всички новини11:15 Бюджет и финанси 144 Fitch удостовери дълготрайния кредитен рейтинг на България
НАПИШИ КОМЕНТАР