Българската петролна и газова асоциация следи внимателно разпространението на вируса

...
Българската петролна и газова асоциация следи внимателно разпространението на вируса
Коментари Харесай

БПГА препоръчва дезинфекция на всеки 30 минути в бензиностанциите

Българската петролна и газова асоциация следи деликатно разпространяването на вируса COVID-19 на територията на страната, декларират от БПГА и насочат значими рекомендации към компаниите-членки и клиентите си за ограничение на разпространяването на ковид.

БПГА насочва рекомендация за регулярна стерилизация, на всеки 30 минути, на контактните зони – касови плотове, дръжки на порти, монетници, дръжки на чешми, устройства, както и да се почиства с препарати с високо спиртно наличие.

Друга рекомендация е да се ограничи потреблението на принадлежности, чаши и чинии за многократна приложимост, както и да се унищожаване или ограничи използването на „ острови “ за вода, диспенсъри за самообслужване в режим на свободен достъп.

Абсолютно наложително е съблюдаване на висока персонална хигиена от чиновниците, а при опция и доставяне на обектите с персонални защитни средства – ръкавици и маски за чиновниците.

Препоръчва се също слагане, на подобаващи места по отношение на типа на бензиностанцията, на дезинфектанти за улеснение достъпа на клиентите до превантивни средства.

БПГА предлага още чиновниците в бензиностанции да поучават клиентите за заплащат посредством банковите си карти, а не в кеш.

Отправят се рекомендации за съблюдаване на отдалеченост, доставяне с безконтактни термометри, а в случай че чиновник е пътувал неотдавна в страна, в която има разпространяване на вируса, следва да осведоми неотложно съответния шеф на обект по телефона/електронната поща.

При здравословни неразположения – нараснала температура, респираторни проблеми и усложнение с дишането, чиновниците следва неотложно да осведомят шефовете на обектите.

При ескалация шефовете да наблюдават ситуацията в градовете по местонахождение на обектите и при потребност да осведомят доставчиците си. Ако клиент се усеща нерадушен, да останат отвън затворените пространства на обектите – каси, магазин, кафене.

БПГА се ангажира да поддържа непрекъснат контакт с способените държавни органи с оглед съгласуване на напъните за битка с COVID-19 и като се има поради значимостта на обектите за националната сигурност. При усложняване на епидемиологичната конюнктура БПГА има подготвеност да предложи нов пакет с по-строги ограничения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР