Българската петролна и газова асоциация (БПГА) подаде сигнал до европейския

...
Българската петролна и газова асоциация (БПГА) подаде сигнал до европейския
Коментари Харесай

Петролната асоациация със сигнал до еврокомисар заради наредбата за отчитане на печалбите

Българската петролна и газова асоциация (БПГА) подаде сигнал до европейския комисар за конкуренцията Маргрете Вестагер поради терзанията си по отношение на текстовете от наредбата за регистрацията и отчитането на облагите.

Според условията в наредбата от 1 октомври тази година върху касовите бележки, издавани от бензиностанциите в страната, би трябвало да се появи цената "на едро ", на която търговците купуват горивото.

Това ще удари върху конкуренцията, оповестиха от сектора преди дни.

Българската петролна и газова асоциация (БПГА) се обръща към еврокомисаря, тъй като счита сходна информация върху касовите бележки за предпазена комерсиална загадка от европейското законодателство, оповестява БНР.

Браншът се притеснява, че условията на наредбата нарушават контракта за действието на Европейски Съюз, както и влизат в несъгласие със отбраната на комерсиалната информация.

Това може да докара и най-вероятно ще докара до проблеми с конкуренцията на пазара на горива, съобщи пред Националното радио Светослав Бенчев от Асоциацията.

От друга страна неизпълнението на условията ще докара до имуществени наказания и затваряне на бензиностанции.

По тази причина от Асоциацията чакат от еврокомисар Вестагер да предприеме плануваните в пълномощията им ограничения, се споделя в писмото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР