Българската общност от студенти попада в топ 10 по брой

...
Българската общност от студенти попада в топ 10 по брой
Коментари Харесай

Българските студенти в топ 10 на чужденците, следващи в британски ВУЗ

Българската общественост от студенти попада в топ 10 по брой задгранични младежи, последващи в английски Висши образователни заведения. Студентският живот в Англия пък излиза от порядъка на 350 паунда на месец , написа в. " Монитор ".
Таксата за образование, стандартът на живот и цената на квартирата са част от въпросите, които стоят пред кандидат-студентите за университет зад граница. В тази връзка консултантите по план „ Световно обучение “ са изготвили финансов справочник, който да е от помощ на младежи и техните родители при осведоменото, рационално и интелигентно взимане на решение коя страна е финансово най-изгодна за приемане на мечтаната просветителна степен. Всеизвестен факт е, че общата стойност на образованието в чужбина в никакъв случай не е единствено размерът на таксата за образование. За да се стигне до самото следване, би трябвало да се мине през куп последователности, които също изискват рационалното обмисляне на финансите.
Така да вземем за пример съгласно изчисленията на специалистите сред 200 -350 паунда са нужни за месечните разноски на студентите в Англия и Шотландия. Настаняването пък излиза сред 350-600 паунда. Таксата за образование в Англия е 9250 паунда, а в Шотландия – 1820 паунда .
Както е известно, Англия дава благоприятни условия за финансиране на образованието на студенти от Европейски Съюз посредством заем, който поема таксата на 100%. И макар Brexit, прогнозите на консултантите по план „ Световно обучение “ сочат, че тази опция е прекомерно евентуално да се резервира.
Taксата за образование в Северна Ирландия пък варира сред 4000-4160 паунда, настаняването е в диапазона – 350 – 500 паунда, а за месечни разноски студентите би трябвало да си подготвят сред 150 – 300 евро.
За парче пица във Англия на студентите ще им трябват сред 7-11 паунда, а за чаша капучино – 2,5 паунда. Островът е една от топдестинациите за български студенти за следване зад граница. Нашата общественост от курсисти попада в топ 10 по брой задгранични младежи, последващи в английски ВУЗ .
Сравнително по-евтино обучение и по-малко месечни разноски за живот чакат бъдещите студенти в Холандия. Таксата за образование е 2060 евро, като страната също предлага за финансирането й на 100%. Настаняването варира сред 350 – 800 евро, а месечните разноски за живот – сред 300-500 евро. Студентите в Страната на лалетата е добре да знаят, че за парче пица би трябвало да си подготвят сред 3 и 4 евро, а за чаша капучино – 2,6 евро.
Таксите за образование в Съединени американски щати пък варират в необятен диапазон – сред 9354 – 54 100 $. За настаняване студентите е добре да плануват към 360 $, а за месечни разноски за живот – 200 $. За парче пица в Щатите младежите би трябвало да имат към 7-11 $ в джоба, а за капучино – сред 3,15 – 3,90 $.

Студентският заем във Англия покрива цялостната такса за образование в държавните университети и се отпуска от Агенцията за студентско кредитиране (Student Finance England) при доста ниска рента. Може да се употребява единствено от претенденти, за които това е първо висше обучение. Изплащането на заема стартира след постигане на избран годишен приход (малко над 12 000 бр. лири за България и 21 000 за Великобритания). Можете да не взимате заем за цялата сума, а единствено за това, което не ви доближава. Всяка година подавате документи отначало. Сумите се изпращат непосредствено на университета/колежа, където учите, и не е належащо да плащате каквото и да било за образование, в случай че кандидатствате за заем за цялостната такса.

Шотландия взе публично решение да резервира безплатното образование за студенти от Европейски Съюз за образователната 2019-20 макар Brexit. Това заяви координаторът на интернационалното ревю Световно обучение Ирина Христова. С това тя се трансформира в първата страна от Обединеното кралство, която разгласи изискванията за банкет за идната академична година. По публични данни на Асоциацията на английските университета HESA все още там се образоват 1335 българи. Очакванията са решение за приема на чужденци да вземе и Англия, в която към септември 2017 година се образоват 4640 българи, и Уелс, където броят на българите е 310. Общо 6290 български студенти се образоват все още във Англия, като единствено за образователната 2018-2019 година документи са подали 2080 българи, които се възползват от непокътнатото финансиране след Brexit.


Етикети:
Предишна Случайна вест ОЩЕ ОТ Образование  Извинителните бележки още веднъж ще са безвъзмездни Извинителните бележки още веднъж ще са безвъзмездни  Обмислят извинителните медицински бележки да са част от амбулаторния лист Обмислят извинителните медицински бележки да са част от амбулаторния лист  Вижте къде не се учи през днешния ден Вижте къде не се учи през днешния ден  Промениха таксите в Софийския университет Промениха таксите в Софийския университет  Десетки учебни заведения в страната оповестиха дървена почивка Десетки учебни заведения в страната оповестиха дървена почивка Интервю Още Кметът на Банско: Кауза при еколозите за парк " Пирин " ли? Тъпа непримиримост!
Георги Икономов е роден през 1968 година в Банско. Завършил е &b...
Смолян и още 9 града откриват хранителна банка за небогати Оцелял в Сирия съветски наемник: Съществуваме, с цел да може да отхвърлят Теодор Ушев: Изкуството би трябвало да има резултата на граната " Молотов " Миналото на Путин - ужасното детство ли го е трансформирало в нечовечен коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Седмичен хороскоп за 5-11 март
Овен През тази седмица ще ви е нужна повече сигурност в самите ас. Това ще е значимо, с цел да знаете дали и по какъв начин да продължите занапре...
Дневен хороскоп за 5 март Ангелкова отиде на " Оскар " -ите и споделя, че... " Оскар " -ите: Големите спечелили на церемо... Защо експлицитен законов текст не оказва помощ на ле... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image СНИМКА на Десислава Радева и Илияна Йото...
Уникална фотография, на която са " хванати " брачната половинка на президента Румен Радев Десислава и вицепрезидентът Илияна Йотова, провокира брожен...
Патрулка падна във Владайската река (СНИМК... Патриарх Кирил се обиди, че признаваме рол... Силни стихии убиха хора в Съединени американски щати, има умряли... Протест в отбрана на доктор, умъртвил влезнал с в... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Нинова: Сделката за ЧЕЗ в прокуратурата,...
Тази седмица цялата договорка в прокуратурата. Хайде да забележим, откакто приказваме за проверка на Прехода. За това прикани водачът на Българска социалистическа партия Кор...
Горанов: Може да се мине без страната да... Меркел оцеля - дали е за последно? Патриарх Кирил помоли Радев да пази връзка... Путин не е освободил България!  www.expert.bg  Едно най-обикновено деяние се оказа по-вредно от пушенето на 20 цигари дневно Едно най-обикновено деяние се оказа по...  Любопитни, само че малко известни обстоятелства за 3 март Любопитни, само че малко известни обстоятелства за 3...  Швейцария има най-старите нуклеарни мощности в света Швейцария има най-старите нуклеарни мощ...  Пеевски би трябвало да е обект на следствие от новия антикорупционен орган Пеевски би трябвало да е обект на следствие...  www.iwoman.bg  Ясни са спечелилите на 90-тите награди Ясни са спечелилите на 90-тите награди...  Седмичен любовен хороскоп за 5-9 март Седмичен любовен хороскоп за 5-9 март  Седмичен хороскоп за 5-11 март Седмичен хороскоп за 5-11 март  Нещо ВЪЛНУВАЩО в хороскопа за 5 март Нещо ВЪЛНУВАЩО в хороскопа за 5 март  http://www.sportlive.bg  Ето по кое време най-рано Манчестър Сити може да стане първенец Ето по кое време най-рано Манчестър Сити може да...  Кои други играчи са имали травмата на Неймар и какъв брой време са се възстановявали? Кои други играчи са имали травмата на...  Диего Симеоне: Ако сменим фланелката на Меси, ние ще бием с 1:0 Диего Симеоне: Ако сменим фланелката на...  Байерн (Мюнхен) взе поредна си жертва по пътя към следващата купа Байерн (Мюнхен) взе поредна си жертва по... Интервю Още Кметът на Банско: Кауза при еколозите за парк " Пирин " ли? Тъпа непримиримост!
Георги Икономов е роден през 1968 година в Банско. Завършил е &b...
Смолян и още 9 града откриват хранителна банка за небогати Оцелял в Сирия съветски наемник: Съществуваме, с цел да може да отхвърлят Теодор Ушев: Изкуството би трябвало да има резултата на граната " Молотов " Миналото на Путин - ужасното детство ли го е трансформирало в нечовечен Нови Най-четени Най-коментирани Българските студенти в топ 10 на чужденците, последващи в английски ВУЗ... 42 0 Прогноза за времето - 5 март (понеделник)... 186 0 " Оскар " -ите: Големите спечелили на гала номер 90 (СНИМКИ)...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР