Българската общност и жителите на градчето Ейджакс, на час от

...
Българската общност и жителите на градчето Ейджакс, на час от
Коментари Харесай

Шефката на зверски убитата в Канада Красимира с покъртителни разкрития от деня на кървавата касапница

Българската общественост и жителите на градчето Ейджакс, на час от Торонто, Канада, към момента са в потрес от жестокото тройно ликвидиране на Красимира Пейчиновски и двете й деца предходната сряда. Съседи, другари, съучениците и сътрудниците към този момент започнаха акции за набиране на средства, които да оказват помощ на оживялата 16-годишна щерка Виктория, която в този момент е при татко си. Не е ясно по кое време ще бъде опелото за 39-годишната Красимира, нейния 15-годишен наследник Рой Пейчиновски и 13-годишната Венайлия Пейчиновски, varna24.bg.

Най-малката дъщеричка е още жива, когато полицията идва, само че умира от раните си в болничното заведение, написа bg-voice.com. Сигнала към управляващите подава собственичката на салона, в който работи убитата Красимира - Шери Робинсън. В деня на закононарушението Краси, която е съзнателна служителка, не се появила на работа. Това не се било случвало досега без предизвестие, а съгласно шефката й Красимира била индивидът, който постоянно покрива смени, когато някой не се появи. Тогава Робинсън се обажда на 16-годишната щерка на Краси - Виктория, с цел да я потърси. Оказва се, че Красимира не се появила сутринта, с цел да закара щерка си на шофьорски курс.

Тогава Шери Робинсън взема решение да отиде до къщата на своята служителка, с цел да ревизира дали всичко е наред. Тя споделя, че когато почукала на вратата, отворил приятелят на Красимира - Кори Фен. По думите на Робинсън той бил гол до кръста с спортен екип и боси крайници. " Попитах го: „ Вкъщи ли е Криси? ", а той сподели: „ Тя е болна. " Разговорът продължава малко, само че през това време Шери Робинсън вижда кръв по крайници на Фен. Въпреки молбата й да приказва с Краси мъжът я отпраща.

Робинсън се качва в колата си и кара до края на улицата, където стопира, с цел да се обади на неин другар в полицията и до момента в който той изпраща патрулна кола, тя вижда черен пикап да напуща къщата на Красимира. Силно разтревожена и към момента на телефона с полицията, Робинсън се връща в къщата. " Позвъних на вратата, само че никой не отвори. Тогава започнах да блъскам мощно и вратата се отвори ", споделя Шери. " Тогава бях на телефона с служителя на реда и му споделих, че вратата се отвори, а той ме попита: „ Виждаш ли нещо? Виждаш ли кръв? " Отговорих му - не. Влязох вътре и виках: „ Криси, Криси, добре ли си? " Но отговор по този начин и нямало.

Тогава Робинсън излязла от къщата и изчакала полицията да пристигна на мястото. Минути по-късно полицията намира телата на Красимира, Рой и Венайлия, която е откарана до болница, където умира от раните си по-късно вечерта същата сряда. Полицията арестува 29-годишния Кори Фин в сряда вечерта в дом в южната част на Ошава, откакто полицията открива черния му пикап зарязан на към 10-ина минути от мястото на кървавото закононарушение. В четвъртък против Фин бяха повдигнати три обвинявания за ликвидиране. Красимира и обвиненият се срещнали във фитнеса Според Робинсън, която дефинира себе си като " майка " на Красимира, връзката сред нея и Кори Фен почнала обикновено. Българката била въодушевена, споделяла на сътрудниците си какъв брой деликатен и грижлив е новият й другар. Но единствено няколко месеца по-късно се появили притеснителни " сигнали ".

" Наблюдавахме го в продължение на известно време, само че той започваше да взема надзор над нея ", спомня си Шери Робинсън. Красимира почнала да губи тегло, спряла да носи грим и избягвала да се облича като преди. Българката споделила на колежките си, че новият й другар не харесвал тя да се чува или да си написа с избрани хора. " Изхарчи кредитни й карти. Унищожи всичките й пари на комар ", споделя Робинсън. " Тя беше тяло от светлина - постоянно усмихната, учтива, постоянно доста нежна и добра. Никога не я чухме да повдигне звук. Никога с никого не се е карала. Беше просто един прелестен човек ", споделя Ваня Димова, която познава Красимира още отпреди да се реалокират в Канада. Тя към момента не може да си изясни по какъв начин се е стигнало до това тройно ликвидиране. " Аз не мога да си го обясня...

Тя в никакъв случай не е била човек, който да влезе в спор с различен човек ", споделя Ваня. Съседи описват, че Фен е ходил всеки ден на фитнес и може да е вземал стероиди и други стимулиращи вещества. " Тя се е пробвала да се раздели с този човек, връзката не е вървяла. Тя не е желала да бъде по отношение на него. Той просто не й е давал този късмет ", споделя Ваня. Преди година Фен се преместил да живее в мазето на Красимира. Собственичката на салона споделя, че не е забелязвала явни следи от побой, само че няколко от колежките й загатват, че са забелязвали синини по ръцете на Краси. Обезпокоителните " знаци " не стопират дотук. Месеци преди съдбовния й край българката споделя в салона, че е била " блъсната в стената " и телефонът й е бил строшен. Месец преди убийството Кори Фен се разделя с Красимира й и споделя, че ще се върне при майката на детето си.

Тогава Красимира била унищожена, само че постепенно почнала да се връща към предходния си метод на живот. " Бяхме толкоз щастливи, аз даже се майтапих, че ще си върна остарялата Криси назад ", споделя Шери Робинсън. Красимира даже стартира да поставя грим още веднъж и да носи косата си както преди. Според шефката на Краси обаче Фен я потърсил и й споделил, че я желае назад, след което се появил и в къщата й. " Казал й, че има дълг от 60 хиляди $ от залагания и че някой праща хора по петите му ", споделя Робинсън. Но Красимира не го желала назад, дори споделила на своя близка колежка, че ще му каже да напусне къщата й в нощта преди убийствата.   Приятели на двойката споделят, че Кори е бил луд по Красимира и я ревнувал доста.

Бившият другар на Красимира - Райън Фърз, пък съобщи пред " Торонто сън ", че Фен е извънредно ревностен: " Той ме заплаши преди няколко години, когато останахме другари с нея. Връзката ни продължи 4 години, а двамата са дружно от 2016 година " Той прибавя: " Тя не беше в " здравословна " връзка с него. Идваше във фитнеса, където и аз упражнявам. Опитваше се да го напусне, тъй като той й изневеряваше. Кори е принудител, постоянно искаше да се бие. " За последно Райън вижда Красимира в Деня на влюбените.

Следващото чуване на Кори Фен е на 29 март. На него упрекнатият за трите убийства ще участва в залата посредством видеовръзка. Фен няма право и на гаранция. На първото си чуване в съда той се появи с посинено око, драскотини и кръв по лицето. На гърдите му има татуировка " Превърни раните в мъдрост ". Фен има предходна присъда за нахлуване над служител на реда през 2009 година и за заличаване на непозната благосъстоятелност през 2011 година И в двата случая присъдата е била 12 месеца пробация.

Оцелялата щерка Виктория и бащата на децата са в потрес Красимира е родом от Пловдив. Бащата на децата е македонец, само че от дълго време са разграничени. Третото им дете Виктория, на 16 години, не си е била у дома в нощта преди убийството поради курсове по кормуване на идната заран. Това я е избавило от съдбовна орис. Цялото семейство е потрес. Очаква се от България да дойде и сестрата на Красимира. Няколко дарителски акции за фамилията са стартирали в gofundme, в това число и от Българската черква " Св. Димитър " в Брамптън. Към момента в тях са събрани над 170 хиляди $ за потребностите на фамилията. Опелото на фамилията ще бъде в събота от 11 часа в църквата St. Demetrios Greek Orthodox Church.

Желаещите да се простят с Красимира, Рой и Ванна ще могат да го създадат предходния ден от 3 р.m. до 8 p.m. в Heritage Funeral Centre. В памет на убития Рой Пейчински Съотборниците на убития в Канада Рой Пейчиновски от хокейния тим Don Mills Flyer`s уважиха паметта му на мач тази неделя. Te излязоха на леда в Canlan Ice Sports Centre в Етобикоук в цялостна тишина в неделя следобяд за мача им против Toronto Marlboros. След малко загряване двата тима застанаха едни против други. Всички играчи си смъкнаха каските. След минута безмълвие момчетата хвърлиха стиковете си в една купчина и всеки взе случаен стик, без значение на кой тим е.

След това момчетата смъкнаха тениските на тимовете си и всички сложиха черни тениски с буквата R за Рой. Единственият метод, по който можеше да се разграничат тимовете, бяха цветовете на чорапите им. Мачът няма да се брои за формален, тъй че победител не беше излъчен, а на таблото беше изписана цифрата 74 - номерът, с който е играл Рой. Сега тениската с този номер ще бъде оставена в историята и никой повече няма да играе с него. 15-годишният Рой Пейчиновски е бил обещаващ състезател, който почнал да играе във Flyer`s още на 7-годишна възраст. Тийнейджърът е бил голмайстор с " неограничени благоприятни условия " по думите на мениджъра на тима Ник Слоусън.
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР