Българската национална телевизия ще проследи специалната церемония, на която ще

...
Българската национална телевизия ще проследи специалната церемония, на която ще
Коментари Харесай

БНТ със специална програма за клетвата на американския президент

Българската национална телевизия ще наблюдава специфичната гала, на която ще положат клетва определените за американски президент Джо Байдън и вицепрезидент Камала Харис. На 20 януари 2021 година специфичното издание на предаването „ Още от деня " ще се излъчва от 18:30 до 20:00 часа по Българска национална телевизия 1 и онлайн по www.bntnews.bg. Предаването ще наблюдава онлайн формалната гала от Вашингтон. Събитието стартира в 18:30, а самата клетва и първата тирада на Байдън като настоящ президент са в 19:00 часа. Специални пратеници на Българска национална телевизия в американската столица са Цветелина Йорданова, изпълнителен продуцент „ Международни вести " и Владимир Богдански, оператор. А опитната журналистка Надя Обретенова ще води предаването „ Още от деня ". Към нея ще се причислят интернационалните коментатори на Българска национална телевизия Евгения Атанасова и Йоана Левиева - Сойер.

Всеки подробност от церемонията по встъпването в служба на Байдън и Харис, както и разбор на политиката в Съединени американски щати, смяната, която следва в световната политика, наследството на Тръмп и напрежението в американското общество – са тематиките, които ще разясняват анализаторите от студиото в София и от Вашингтон.

Първите моменти на подготовката за събитието във Вашингтон, както и прогнози от огромните столици в света ще бъдат акцент в интернационалното предаване „ Светът и ние “, което се излъчва от 16:40 ч.

В деня на инаугурацията на американския президент, Българска национална телевизия 1 ще излъчи и специфичен филм в рубриката „ В кадър “ от 21:30 ч. „ Битката за душата на Америка “ прави резюме на най-необичайните избори в новата история на Съединени американски щати, извършени на фона на пандемия. Избори, белязани от рекордно авансово гласоподаване, довело до невиждано дълго преброяване на гласовете и очакване на резултата от изборите в продължение на дни. Проследява тактиките на двамата съществени кандидати - Джо Байдън и Доналд Тръмп в конкуренцията за Белия дом и най-много конфликтът им по най-важната тематика на годината - коронавирус - 19, довел в последна сметка до успеха на демократа и загубата на Тръмп, пропилял възможностите си за втори мандат по време на коронакризата. Автори на кино лентата са Цветелина Йорданова и Александър Марков, а оператори са Атанас Атанасов и Владимир Богдански. Режисьор на лентата е Мария Христова, монтаж - Цветослав Юруков.

Двамата публицисти и операторите снимаха кино лентата по време на пътуването си до Съединени американски щати, с цел да отразят изборите. Във кино лентата създателите демонстрират, посредством героите си разделянето на Америка – последователи на демократите и републиканците; почитатели и съперници на Тръмп; хора, изповядващи разнообразни полезности и показа за страната си и ръководството й.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР