Българската национална телевизия (БНТ) ще бъде глобена с 3000 лева

...
Българската национална телевизия (БНТ) ще бъде глобена с 3000 лева
Коментари Харесай

Средният пръст на Кошлуков донесе 3000 лв. глоба на БНТ

Българската национална телевизия (БНТ) ще бъде санкционирана с 3000 лв. от Съвет за електронни медии поради показания в ефир междинен пръст от Емил Кошлуков.

Това разгласи след днешното съвещание на медийния регулатор членът на съвета Иво Атанасов.

" Днес санкционирахме с 3000 лева Българска национална телевизия за показания в ефир от Кошлуков междинен пръст. Защо толкоз късно, ще кажат някои? Защото има законова процедура, която би трябвало да се извърви. Извършва се наблюдаване, сформира се акт за определяне на административно нарушаване, поканва се в избран период доставчикът да го подпише, той го подписва с възражения, които показва документално в посочения от закона период, след това актът се внася за разглеждане на съвещание на Съвет за електронни медии и се трансформира в наказателно разпореждане, в случай че събере най-малко три гласа от общо петима членове на Съвет за електронни медии ", коментира в своя фейсбук профил Атанасов.

" За " решението са дали своят вот 4-ма от 4-мата участвали на съвещанието членове на Съвет за електронни медии.



Скандалът избухна през февруари, когато Емил Кошлуков - програмен шеф на Българска национална телевизия и водещ на " Още от деня " стартира диалога в предаването си с видео от новинарски репортаж на малкия екран от митинг пред постройката на Българска национална телевизия. Той предизвести, че не е подобаващ за деца, тъй като един от участниците в митинга държи брошура с непристоен знак – изобразена ръка със характерната настройка на пръсти. Чуват се и нецензурни апели. В края на диалога Кошлуков сви пръсти, с цел да покаже жеста и се обърна към госта в студиото Борислав Сандов ( " Зелените " ) с думите: " А този знак ще го има ли... ". Природозащитникът му отговори, че не носи отговорност за дейностите на неидентифицирани участници. 

По-късно Кошлуков се извини за показания жест.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР