Българската национална федерация по електронни спортове има удоволствието да съобщи,

...
Българската национална федерация по електронни спортове има удоволствието да съобщи,
Коментари Харесай

БНФЕС изпраща състезатели по 2 дисциплини на световното първенство по еСпортове в Бали

Българската национална федерация по електронни спортове има удоволствието да заяви, че сполучливо минаха квалификациите за международното състезание по електронни спортове, което ще се организира в Бали, Индонезия от 1 до 12 декември 2022 година 123 страни се съзтезават за международната купа по 6 разнообразни дисциплини, като общият награден фонд на шампионата е $500,000.
България праща свои състезатели по 2 дисциплини – Dota 2 и еФутбол. Българската национална федерация по електронни спортове организира четири квалификационни кръга в София, Стара Загора и Варна, които приключиха с гранд край в столицата. Общо се състезаваха над 100 индивида. Квалификациите по еФутбол бяха извоювани от Радослав Христов от клуб MD Games Bulgaria, а квалификациите по Dota 2 – от тима „ Tam_sme “ със следния състав: Александър “FMP ” Николов, Симеон “failetz ” Станков, Стоян “pleb ” Костов, Ивайло “Mastermind ” Петков и Божидар “BZM ” Богданов.
Председателят на БНФЕС Никола Вапцаров благодари на формалния спонсор на Федерацията Lenovo Bulgaria и в частност на господин Йовко Атанасов за оказаната поддръжка. По мотив гранд финала на квалификациите господин Вапцаров сподели:
„ Това ще бъде първото показване на народен тим по електронни спортове във формата, проведен от Международната еСпорт федерация (International Esports Federation). Изключително сме признателни на участниците и на всички, които участваха в организирането на тези квалификации. Сигурен съм, че Българският народен тим по електронни спортове ще се показа почтено и ще донесе златото от Бали. “
Очаквайте скоро формалното показване на националните спортни екипи и оповестяване на цялостния състав на националния тим на България по еСпортове.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР